Zanimivosti

Želite elastično in sijočo kožo, goste lase, gibljive sklepe?

oglasno sporočilo
23. 3. 2023, 09.28
Posodobljeno: 23. 3. 2023, 09.30
Deli članek:

Za vse to v telesu skrbi kolagen, vendar njegova raven s starostjo upada, ker ga telo ne zmore več tvoriti dovolj

Gotovo ste že slišali za kolagen, eno najpomembnejših beljakovin v našem telesu, ki ima številne različne vloge. Kolagen se nahaja v kosti, elastično kožo in hrustanec, goste lase ter podpira strukturo mišic, organov in žil. Ime kolagen izhaja iz starogrške besede 'kolla', ki pomeni lepilo in ponazarja, da kolagen v telesu vse drži skupaj. Vlakna kolagena namreč tvorijo mrežno strukturo, v katero se ujameta elastin in hialuronska kislina, zaradi katerih je koža na otip prijetno elastična in globinsko navlažena. 

Naše telo lahko kolagen proizvaja samostojno, vendar se proizvodnja začne manjšati po 25. letu starosti, pri ženskah pa naravna sinteza upade v obdobju po menopavzi.
 

Zakaj je koristno jemati prehranska dopolnila s kolagenom?

Dopolnila s kolagenom pomagajo telesu tvoriti lasten kolagen in ohranjati njegove zadostne zaloge. Toda zelo pomembno je vedeti, da naše telo potrebuje več različnih tipov kolagena, ker ima vsak tip kolagena določen vpliv na naš organizem in svojo vlogo v telesu. Ne delujejo vsi tipi kolagena enako, za kosti in sklepe potrebujemo en tip, za kožo, lase in nohte drugega, za ožilje in dobro cirkulacijo spet tretjega.

Učinkovito prehransko dopolnilo s kolagenom mora zato vsebovati različne tipe kolagena. Najpogosteje je v dopolnilih kolagen, pridobljen iz živalskih virov, predvsem svinjine, rib in govedine. Dopolnila so v različnih oblikah: kot prašek, tablete ali tekočina. Na tržišču pa je tudi edinstveni Biostile Collagen Powder Blend, ki vsebuje pet tipov kolagena in dodatne izjemno koristne sestavine: vitamin C, kurkumin, mumio smolo in silicij. Izdelan je v obliki praška za pripravo napitka in ima prijeten okus po pomaranči in mangu.

Formulo za Biostile Collagen Powder Blend,  je izdelal primarij dr. Tomislav Majić, kardiolog iz zdravilišča v Šmarjeških Toplicah, pod nadzorom farmacevtov, tehnologov in zdravnikov pa ga proizvaja slovensko družinsko podjetje Biostile d.o.o. S tem se Biostile Collagen Powder Blend uvršča v linijo izdelkov Biostile, ki se odlikujejo z visoko kakovostjo proizvodnje in uporabljenih surovin, kar potrjujejo številni certifikati, pridobljeni na ravni Evropske unije.