15-letnik

Fant iz BiH sam popravlja luknje na cestišču, saj oblasti že leta ignorirajo problem

E. J.
17. 3. 2023, 13.56
Posodobljeno: 17. 3. 2023, 14.02
Deli članek:

Na Facebook strani mejnega prehoda Maljevac je objavljena zgodba 15-letnega fanta Enesa iz Johovice iz vasi v BiH, ki je sam popravil cesto, saj se pristojni ne odzivajo na pozive

Facebook/zajem slike
Enes je vzel stvari v svoje roke, posebno sporočilo pa ima za voznike iz EU.

Gre za cesto v bližini mejnega prehoda Bogovolja - Hadžin Potok, prebivalci tega območja pa že leta pozivajo občinske oblasti mesta Cazin, ki so zadolžene za vzdrževanje te lokalne ceste, da sanirajo štirikilometrski odsek od mejnega prehoda do vasi Šturlić, prvega naseljenega kraja v BiH. A oblasti se na njihovo prošnjo ne odzovejo.

Zato se je Enes odločil vzeti stvari v svoje roke. Luknje v makadamski cesti je zapolnil z črnim peskom, ki vpije vodo in z lastnim denarjem najel stroj, da lahko utrdi pesek in popravi cesto, tako da je zdaj, kot pravi, videti skoraj kot asfalt.

"Ljudje so mi hvaležni, da vzdržujem cesto, saj se vozijo z dražjimi avtomobili, zato bodo zdaj manj uničeni na luknjah," je dejal Enes, ki ima tudi sporočilo za voznike, poroča GP Maljevac. "Opazil sem ljudi, ki prihajajo iz EU, da mečejo smeti ob cestišče in to ni prav. Skrbimo za naravo, saj je to naše življenje. Želel bi tudi, da bi posamezniki vozili počasneje, da me ne bi zbili ob cesti. Vsem želim varno pot in vsem lep pozdrav od Enesa."