Zanimivosti

TP Vision je predstavil novosti v letu 2023 na področju televizorjev in slušalk, med katerimi so popolna novost Philipsove slušalke za spanje

oglasno sporočilo
15. 3. 2023, 08.06
Posodobljeno: 17. 3. 2023, 08.18
Deli članek:

Ne glede na vsebino, v kateri bodo gledalci želeli uživati v letu 2023 – bodisi v filmih, športu ali igranju videoiger – bodo med široko paleto vrhunskih modelov televizorjev Philips zagotovo našli pravega zase. Številne novosti je najti tudi v ponudbi slušalk. Philips je predstavil dve novi različici vrhunskih slušalk iz družine Philips Fidelio ANC in vrhunske popolnoma brezžične slušalke ušesnimi čepki. Dva nova modela dodaja tudi izjemno uspešni športni seriji GO – A5508 in A5608. Letošnja popolna novost pa je uvedba prvih Philipsovih slušalk z ušesnimi čepki za spanje N7808, razvitih v sodelovanju z znanstveniki in razvojniki partnerskega podjetja Kokoon.

Pestra ponudba televizorjev za vsak žep in za tehnične navdušence 

OLED+908 je brez dvoma paradni konj novih serij televizorjev.  Odlikuje ga najnovejši zaslon META OLED, ki v primerjavi s predhodniki predstavlja 70-odstotno povišanje svetilnosti, hkrati pa nov zaslon zagotavlja širši vidni kot in izboljšano energijsko učinkovitost. Za optimalen prikaz slike poskrbi nadgrajena procesorska moč 7. generacije slikovnega procesorja P5 AI, torej umetne inteligence in 3-stranski sistem Ambilight ‘Next Gen’. Vsi skupaj poskrbijo za edinstveno izkušnjo gledanja slike izjemno visoke kakovosti. Gotovo velja omeniti še vrhunski integriran sistem zvočnikov Bowers & Wilkins 3.1. z močjo impresivnih 80W, s kar šestimi do popolnosti usklajenimi in proti gledalcu usmerjenimi zvočniki. Tako kot vsi televizorji OLED Ambilight letnika 2023, bo tudi OLED+908 vseboval nov operacijski sistem Google TV, izpopolnjeno in bolj sofisticirano različico predhodnega operacijskega sistema Android TV. Televizor bo na voljo že to jesen. 

Izboljšana je tudi različica OLED808, najbolj občudovane serije OLED. Tudi to serijo odlikuje  7. generacija slikovnega procesorja P5 AI, ki vključuje tudi funkcijo Ambient Intelligence V2 in prenovljen algoritem Super resolution. Zasloni velikosti 55’’ in večji so opremljeni s tehnologijo OLED-EX, z visoko vršno svetilnostjo 1000 nitov, kar zagotavlja vrhunsko kakovost prikazane slike in vrhunsko, najnaprednejšo igričarsko izkušnjo. Vključena je podpora za: Dolby Vision 4K 120Hz, HDMI 2.1 e-Arc, VRR za signale 4K z osveževanjem od 40Hz do 120Hz, FreeSync Premium, kot tudi skladnost z G-SYNC, samodejno prepoznavanja igričarskih signalov (Auto Game) ter samodejni preklop na nizko zakasnitev (Auto-Low-Latency). Odlična kakovost zvoka predstavlja vrhunec ponudbe, zahvaljujoč vgrajenemu sistemu zvočnikov 2.1 z največjo močjo 70 W. Operacijski sistem Google TV in nov uporabniški vmesnik prav tako zagotavljata enostavnejšo in bolj prilagojeno uporabniško izkušnjo. 

S serijo ‘The Xtra’ Philips zagotavlja, da bodo televizorji MiniLED postali še dostopnejši. Prvi model iz nove serije ‘The Xtra’ je MiniLED 9308, z odlično zmogljivostjo in dostopno ceno, serija pa je umeščena tik pod serijo Ambilight OLED z naprej usmerjenimi zvočniki Bowers & Wilkins 2.1, s skupno močjo 64 W. Edinstvena izkušnja je dopolnjena s 3-stranskim Ambilightom, hkrati pa lahko uporabniki uživajo v izboljšanem operacijskem sistemu Smart TV, ki ga je razvil TP Vision. Druga skupina televizorjev iz serije ‘The Xtra’ MiniLED, serija 9008, bo na voljo v velikosti 55-, 65- in 75-palcev s slikovnim procesorjem P5 7. generacije, zaslonom 120Hz, vršno svetilnostjo 1000 nitov, zmogljivim 40-vatnim sistemom zvočnikov 2.0 in kovinskim stojalom v antracitni barvi.  

Ne gre pa pozabiti na serijo televizorjev »The One«, ki  ostaja izjemno pomemben del ponudbe televizorjev Philips Ambilight in bo v drugem četrtletju 2023 nadgrajena z dvema novima podserijama – 8808 in 8508. Televizorje ‘The One’ odlikuje odlična raven zmogljivosti, evropski dizajn ter vse ključne lastnosti vrhunskega televizorja po izjemno konkurenčni ceni. 


 

O slušalkah, tudi takih za spanje, ki jih je Philips razvil skupaj z znanstveniki  

Poglejmo še ponudbo vrhunskih slušalk za vsakdanjo uporabo in slušalk za športne aktivnosti. Serijo Fidelio L4 odlikuje še manjše popačenje ter popolnoma jasna reprodukcija zvoka. Najnovejša različica Bluetooth 5.3 zagotavlja izjemno zanesljivo in energijsko učinkovito brezžično povezavo z več napravami hkrati. Zagotovljena je tudi najvišja kakovost pretakanja zvoka prek brezžične povezave,  pri čemer je prenos signalov visoke razločljivosti omogočen tudi prek priloženega 3,5 mm mini-jack kabla ali prek povezave USB-C. Z na novo zasnovano zračno odprtino mikrofona je bil izboljšan tudi hibridni prilagodljivi sistem ANC s štirimi mikrofoni, ki zaznavajo okoliške šume in zunanji hrup. Dodaten namenski mikrofon je namenjen odpravljanju neželenih okoliških zvokov in zagotavlja telefonske klice s kristalno jasnim zvokom. Baterija omogoča kar 50 ur avtonomije delovanja. Slušalke se upravljajo na dotik, glasovno upravljanje pa je podprto z Googlovim pomočnikom.

Popolnoma brezžične slušalke Fidelio T2 s tehnologijo ANC predstavljajo premium kakovost brez primere. V primerjavi s predhodnikom je za 20% zmanjšana velikost ušesnih žepkov polnilni etui pa je manjši za 40 %. Zmogljivost najvišje kakovosti je zagotovljena z napredno dvosmerno zasnovo, vpeto v ohišje izdelka. Najnovejši Bluetooth 5.3, Google Fast Pair, LE in kodek LC3 zagotavljajo zvok visoke razločljivosti ter enostavno in izjemno zanesljivo povezavo, kodek LDAC, ki pa reprodukcijo zvoka v najvišji razločljivosti. Slušalke Philips Fidelio T2 imajo skupaj kar šest mikrofonov – po tri v vsakem čepku. Ušesni čepki so odporni na škropljenje vode in so kot nalašč za uporabo na prostem.  

A5508 so nove, športne popolnoma brezžične ušesne slušalke Serije GO z 8-milimetrsko akustično enoto, prevlečeno z grafenom, ki zagotavlja odlično kakovost zvoka. A5608 pa uporabljajo najnovejšo tehnologijo kostne prevodnosti, ki uporabnikom omogoča odličen zvok z dodatnim varnostnim faktorjem za zavedanje zvoka okolice. V ovratnem traku je LED sijalka.  Oba modela uporabljata najnovejšo, izjemno zanesljivo povezavo Bluetooth 5.3 ter kodek LC3. Odlikuje ju vrhunski zvok in energijsko izredno učinkovita brezžična povezava z več napravami hkrati ter izjemna vzdržljivost. Kakovost klicev nenehno izboljšujeta dva mikrofona s samodejnim, izredno natančnim prilagajanjem prek AI, oba modela pa sta odporna na vplive znojenja in pršenja vode. 

Slušalke za spanje 

Pa skočimo še v posteljo. Nove, prve Philipsove slušalke s čepki za spanje N7808, izdelane v sodelovanju s podjetjem Kokoon, predstavljajo popolno rešitev za vse, ki se soočajo z težavami s spancem. Uporabnikom pomagajo lažje zaspati, hkrati pa njihov spanec ščitijo pred neželenimi zunanjimi vplivi. Glavne elektronske komponente so iz ušesnega čepka premaknjene v posebno blazinico, ki se namesti za glavo uporabnika. Ušesni čepki slušalk so debeli le 6 mm – običajni merijo 20 mm ali več - udobno ostanejo v ušesu vso noč. Senzorji v ušesnih čepkih spremljajo uporabnikov vzorec spanja, samodejno nastavljajo prilagojeno predvajanje zvoka in ustrezno znižajo glasnost, ko uporabnik zaspi. Slušalke se lahko seznanijo z aplikacijo Kokoon, ki pomaga vplivati na spanje uporabnika. Situacija se nenehno spremlja, zbrane informacije pa je nato mogoče združiti in si z njimi pomagati pri izboljševanju kakovosti spanca. Tehnologija deluje v kombinaciji s funkcijo inteligentnega prikrivanja šumov in hrupa, ki uporablja posebej prilagojen, beli šum, ki s počasnim prilagajanjem prekrije zunanje moteče vplive, ki lahko motijo spanec. Slušalke odlikuje deseturna avtonomija delovanja baterije in se lahko uporablja tudi za klicanje in predvajanje glasbe prek aplikacij Apple Music, Audible, Spotify, YouTube, Calm, Headspace ali za poslušanje prek aplikacije Kokoon.