Nepričakovano

VIDEO: Šok na smučišču: napadla jih je divja svinja

M. T. V.
13. 3. 2023, 16.20
Posodobljeno: 13. 3. 2023, 19.11
Deli članek:

Na belih strminah na Japonskem je skupina smučarjev nenadoma postala tarča razjarjene živali, ki se je iz gozda zapodila za njimi in jih skušala ugrizniti.

YouTube
Napad merjasca na japonskem smučišču

Le kaj je tako razjezilo divjo svinjo, da se je iz gozda pripodila na smučišče in napadla skupino mladih deskarjev na snegu? Na japonskem smučišču Ikenotaira v Myoku se je zgodilo prav to. Tam so se smučarji nič hudega sluteč zabavali na belih strminah, ko je nenadoma za njimi pritekel divji prašič in jih začel napadati. Najprej je enega od njih podrl na tla in ga večkrat skušal ugrizniti ter se vanj zaleteti z glavo, nato se je z glavo naprej zapodil v drugega smučarja, ki pa je v rokah držal desko in le-to uporabil kot obrambni ščit.

Nenavadno dogajanje je posnelo več ljudi, med njimi eden od smučarjev, ki je ravno malical v bližnji koči in opazil žival, ki se je pripodila po smučišču navzdol. »Najprej sem mislil, da gre za psa, ki ga je s sabo vzel kateri od smučarjev in ga med vožnjo spustil s povodca. A potem sem dogajanje približal s kamero in ugotovil, da gre za divjo žival.« Merjasec je nato odbrzel naprej mimo koče ter prestrašil še več smučarjev, saj je bilo ob tam kar precej ljudi.

Na srečo je bila v napadu poškodovana samo smučarska oprema, napadena deskarja sta jo odnesla brez poškodb. Sta pa bila deležna precej zasmehovanja, ko sta odgovornim na smučišču dopovedovala, da ju je napadla divja svinja, saj jima niso verjeli – dokler jim niso pokazali posnetkov. Zaposleni na smučišču pravijo, da se pri njih kaj takega še ni zgodilo, incident so prijavili policiji, ki je za razjarjeno živaljo poslala veterinarsko službo, na smučišče pa postavili opozorilne znake, da bodo obiskovalci bolj pozorni.