Zanimivosti

6 najlepših pomladnih Instagram krajev v Sloveniji

oglasno sporočilo
13. 3. 2023, 12.17
Posodobljeno: 16. 3. 2023, 12.22
Deli članek:

Včasih smo govorili o turističnih biserih, danes tudi o Instagram krajih, kjer boste naredili popolno fotografijo, ki bo navdušila vse vaše sledilce.

Pomlad je v Slovenji še posebno lepa in za dobro fotografijo za v album ali za na Instagram se je treba občasno še malo potruditi in zasopihati. Delite najlepše trenutke v enem najboljših omrežij na svetu − omrežju Telemach.

Če greste velikokrat na nedeljski izlet in radi delite fotografije in videoposnetke s prijatelji na družbenih omrežjih, potem nikar ne dovolite, da bi vam pri tem nagajalo slabo omrežje. Telemachovo omrežje 5G sodi med najboljše na svetu. To je pokazala analiza podjetja Opensignal*, vodilnega globalnega ponudnika neodvisnih analiz in podatkov o uporabniških izkušnjah v omrežjih.

Telemach Slovenija je eden od zmagovalcev za najboljšo videoizkušnjo v omrežju 5G na svetu. Prav tako se je v kategorijah hitrost prenosa podatkov do uporabnika in izkušnja igranja iger v omrežju 5G uvrstil med vodilne na svetu ter izstopal kot najuspešnejši med slovenskimi mobilnimi operaterji.

Želimo vam veselo pohajkovanje po Sloveniji ter seveda omrežje, ki vam bo pomgalo, da lepe kraje brez težav pokažete še prijateljem. Za vas imamo 6 odličnih predlogov krajev, ki so še posebno fotogenični spomladi.

1. Bled in Mala Osojnica

Bohinj je čudovit in z Vogarja lahko naredite zares čudovite fotografije. No, najlepši razgled in seveda tudi najlepše fotografije v Sloveniji pa so brez dvoma z Male Osojnice nad Bledom, kjer boste mogoče srečali tudi kakšno vplivnico v natikačih. Blejsko jezero je eden izmed najpogosteje fotografiranih krajev v Sloveniji in obstaja nešteto kotičkov, od koder lahko posnamete popolno fotografijo otoka s cerkvico sredi jezera, ampak z Osojnice je brez napake.

2. Nabrežje Ljubljanice

Ljubljana ima kup Instagram kotičkov - Grad, Metelkova s svojimi grafiti in muzeji, pa konec marca se odpira petkova Odprta kuhna in Trnovo s svojimi vrbami. Ampak nabrežje Ljubljanice s Tromostovjem in kavarnami ter še kakšnim supom na počasni reki – popoln izbor.

3. Cerkniško jezero

Kraška polja so pravo čudo narave, Cerkniško jezero pa je v resnici tako dragocen zaklad, da kar prevečkrat pozabimo nanj, čeprav je tudi čudovit motiv za objave na Instagramu. In ni vremena ne letnega časa, ko Jezero ne bi navduševalo, poleg vsega pa so zdaj poti okoli tako lepo urejene, da se splača do tja že samo zaradi sprehoda. Najlepšo fotografijo jezera pa lahko naredite z »Instagram ljubezenske klopce« na Slivnici.

4. Piran

Ne smemo pozabiti na Obalo. Morje je vedno hit na Instagramu in Piran še ni pustil hladnega nobenega ljubitelja starih, obmorskih mestec. Če ne morete zajeti ljubkega mesta, potem ujemite piransko mestno obzidje, ki se omenja že v 7. stoletju, ko naj bi ga zgradili okoli starega mestnega jedra na Punti.

5. Štanjel

Ja, seveda se sliši klišejsko, ampak tako kot Bled mora biti tudi Štanjel na seznamu Instagram krajev Slovenije. Vas leži na vrhu hriba in je prepletena z ulicami, tlakovanimi s kamnom in polnimi zgodovine. Ferrarijev vrt in kamnit mostiček prineseta vsaj nekaj tisoč všečkov.

 6. Goriška Brda

Brici so prelepo uredili svoje pohodniške poti in jih zares pohvalno označili, tako da se med vasicami, oljčnimi nasadi in vinogradi zares ne more nihče izgubiti. Lahko jo mahnete po 8 krožnih peš poteh, ki so poimenovane po starih briških sortah češenj. Vsaka pot vodi po edinstveni, samosvoji, bogati, pisani in živahni naravi, polni življenja v vseh letnih časih. Priporočamo vam, da avto pustite pri gradu Dobrovo, ki velja danes za enega najlepših na Goriškem. Od gradu vodijo številne pohodne poti.