Klasični in inovativni

FOTO: To sta naj krofa v Sloveniji

R.T.
15. 2. 2023, 11.44
Posodobljeno: 15. 2. 2023, 11.52
Deli članek:

Zmagovalec v kategoriji Naj klasični krof Slovenije 2023 je krof, ki so ga spekli v Domu starejših občanov Novo mesto.

Turistično gostinska zbornica Slovenije
Prvi trije v konkurenci klasikov.

Izbor za Naj krof Slovenije 2023 so v Turistično gostinski zbornici Slovenije pripravili že tretje leto. Po lanskem vzoru so preko hitre pošte prispeli krofi za tekmovanje tudi v letošnjem letu. Potegovali so se za naziv v dveh kategorijah, Klasični in Inovativni krof. Med klasičnimi je zmagovalec Dom starejših občanov Novo mesto, drugo mesto je osvojila Slaščičarna Emilija iz Idrije, tretje pa Terme Banovci. V kategoriji inovativnih je bil najbolj prepričljiv krof Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Nadevali so ga s sivko, medom in smetano.

Turistično gostinska zbornica Slovenije
Najboljši inovativni krof.

Kakovost krofov se vsako leto izboljšuje, so sporočili iz Turistično gostinske zbornice Slovenije. Komisijo so sestavljali predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter mednarodni ocenjevalec Svetovne zveze kuharskih združenj Tomaž Vozelj, priznana slaščičarska mojstrica in predavateljica na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana Alenka Kodele ter vodja gostinstva v Gostinskem podjetju Trojane Urška Strnad.

Pri ocenjevanju, ki so ga opravili v torek, so upoštevali videz in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo ter okus. Ocenili so približno 30 krofov.