Kaj je 'tekoča dieta'?

Dieta, ki bo odplaknila strupe in odvečno vodo

Mare Koren
4. 2. 2023, 12.38
Posodobljeno: 4. 2. 2023, 15.45
Deli članek:

Še vedno potrebujete "podecembrsko" dieto, ki bo opravila s pregrehami ter vam v spominu pustila le veselo druženje in slastne grižljaje? Preizkusite naslednje!

Časopis Svet24
Na ta način se prehranjujmo tri tedne in oblekli bomo lahko eno številko manjša oblačila.

Nič lažjega, pred vami je »tekoča« dieta, ki dodobra pogreje ali osveži. Dovolj je, če ob njej vztrajate tri dni, in poslovili se boste od strupov, odvečne vode, ki ste si jo pridobili s preslano in premastno hrano, in kar je najpomembnejše, stopili boste do štiri božične in novoletne kilograme. Zaužili boste sicer malo, 1100 kalorij na dan, vendar vam zaradi skrbno izbranih, hranilnih živil niti enkrat ne bo zakrulilo v želodcu, poleg tega pa bo odrekanje trajalo le tri dni. Toliko časa je namreč ravno prav, da začne telo uskladiščeno maščobo porabljati za energijo.

Zakaj tekoča hrana?

Trdna hrana precej obremeni jetra, ki so čistilna naprava številka ena v vašem organizmu. Očiščevalni encimi se namreč ob takšni hrani le počasi sproščajo, telo ne more hitro preiti v fazo hujšanja. Da bi telo obogatili z encimi, ki spodbujajo delovanje jeter, tako imenovanimi citokromi, je treba »popiti« čim več hrane v najrazličnejših barvah, od rdeče, zelene, modre in oranžne do vijoličaste in rumene. Čim živahnejših barv je živilo, tem več antioksidantov, ki med drugim pomagajo shujšati, plava v njem. Dodajte še nekaj shujševalnega kalcija in se veselite poprazničnega uspeha na tehtnici.

Trikrat na dan zeleni čaj

Njegove sestavine pospešujejo presnovo in tako pripomorejo k hitrejšemu in učinkovitejšemu izgorevanju odvečnih maščobnih oblog. Zelo učinkovita metoda hujšanja z zelenim čajem je, da si zjutraj na tešče, preden popijete zajtrk, skuhate še skodelico tega čaja. Tako raven sladkorja v krvi znižate in ohranite nizko ves dan. Ženske, ki so dieto preizkusile, pravijo, da je v nekaj dneh pošla tudi močna želja po stalnih prigrizkih.

Ohrovt,

ena glavnih sestavin shujševalnega frapeja, hkrati okrepi vid, je pa tudi nadvse prijazen do srca in vsebuje sestavine, ki preprečujejo srčno-žilne zaplete.

Primanjkuje časa?

Nadvse praktično je, da si frape oziroma juhico pripravite že zjutraj, saj lahko oboje shranite v termovki. In kot rečeno, popijte čim več zelenega ali kakšnega zeliščnega čaja.

Zlato pravilo

diete je, da večkrat ko se pregrešite z manj zdravo in bolj redilno hrano, pogosteje sežete po razstrupljevalnih frapejih in juhicah. Če že ne boste shujšali, se ob takšnem režimu prehranjevanja zanesljivo ne boste zredili. 

Dreamstime
9 porcij sadja in zelenjave na dan ter od 6 do 11 porcij žit boste zaužili s to dieto.