Zbil ga je avtomobil

Italijani žalujejo za rjavim medvedom, ki je zaslovel z vlomom v pekarno

E. J.
24. 1. 2023, 14.15
Deli članek:

150-kilogramskega medveda so lani ujeli in odpeljali v bolj oddaljeno regijo, potem ko je vlomil v pekarno, vendar se je štiriletni Juan Carrito rad vračal v svoja stara bivališča v iskanju hrane.

Instagram
Pred nesrečo so ga videli med vikendom na smučišču, poroča italijanska televizija Rai. V Italiji naj bi bilo le še okoli 50 rjavih medvedov.

Italija žaluje za rjavim medvedom, ki je poginil v torkovi prometni nesreči. Zgodba medveda je prišla na naslovnice mednarodnih časopisov, ko je vlomil v pekarno in se posladkal s piškoti. Rjavi medved po imenu Juan Carrito je bil ubit, ko ga je v ponedeljek zvečer na gorski cesti v bližini mesta Castel di Sangro v osrednji Italiji zbil avtomobil Opel Corsa.

"Ni besed, s katerimi bi izrazili našo žalost zaradi tega, kar se je zgodilo," so na Instagramu objavili nacionalni parki Abruzzo, Lazio in Molise. "Juan Carrito je bil problematičen medved, toda v parku smo naredili vse ... da bi mu dali priložnost in mu omogočili, da ostane svoboden," je dodal.

150-kilogramskega medveda so lani ujeli in odpeljali v bolj oddaljeno regijo, potem ko je vlomil v pekarno, vendar se je štiriletni Juan Carrito rad vračal v svoja stara bivališča v iskanju hrane. Pred nesrečo so ga videli med vikendom na smučišču, poroča italijanska televizija Rai. Menijo, da je v Italiji le še okoli 50 rjavih medvedov.

Ime medveda deloma izhaja iz vasi Carrito v Abrucih, kjer so lokalni mediji poročali, da so ga prvič opazili med prečkanjem ceste. Carrito je tudi španska beseda, od tod prvo ime Juan.