Zanimivosti

Beeharmony – za lajšanje simptomov menopavze

Oglasno sporočilo
17. 1. 2023, 15.03
Posodobljeno: 24. 1. 2023, 15.03
Deli članek:

O menopavzi govorimo, ko ženska leto dni nima krvavitve oziroma izcedka. Zanjo so značilni znaki, ki žensko opozarjajo, da se njeno rodno obdobje končuje: neredni ciklusi, prepogoste menstruacije ali pa, nasprotno, redke in zelo močne menstruacije. Vsi ti znaki so posledica slabšega delovanja jajčnikov in pomanjkanja ženskega spolnega hormona estrogena. Zelo pomembno je, da ženska spremeni življenjski slog in prehranjevalne navade ter si poskuša pomagati najprej z naravnimi prehranskimi dopolnili.

Znaki menopavze

Menopavza s sabo prinese različne neznosne simptome kot so vročinski oblivi,  nočno potenje, nespečnost, nihanje razpoloženja, razdražljivost in otožnost, zmanjšan libido, vnetje sečil, suha nožnica, bolečine v sklepih in mišicah, pridobivanje telesne teže in podobno. Gre za telesne in duševne spremembe, ki jih povzroči upadec hormonov estrogena in progesterona. Te spremembe pa močno vplivajo na kakovost življenja. Pri tem je ključno, da simptome prepoznamo in jih omilimo na naraven način ter spet zaživimo dobro, izpolnjeno in s strastjo.

Težave že pred menopavzo

Okoli 75 odstotkov žensk se že pred nastopom menopavze spopada z navali vročine. Izjemno pogosto pa je tudi nočno znojenje. Oba simptoma sta zelo neprijetna, saj vplivata na spanec, utrujenost in na kakovost življenja nasploh. Upad hormona estrogena povzroči tudi suhost nožnice. Ta se skrajša in postane manj elastična, spolni odnosi pa so lahko boleči. Poveča se tudi tveganje za okužbe. Estrogen je potreben za vgrajevanje kalcija v kosti. V prvih letih po menopavzi se zaradi padca estrogena kostna masa hitro zmanjšuje, zato se poveča tveganje za osteoporozo. V tem obdobju pa nastopijo tudi različne čustvene težave, kot so nihanje razpoloženja, razdražljivost in otožnost.

Kako naravno lajšati simptome?

Za lajšanje simptomov menopavze so v Medexu razvili prehransko dopolnilo BeeHarmony, ki vsebuje Royal Balance, edinstveno standardizirano mešanico matičnega mlečka in izvlečka žafrana, pa tudi številne vitamine, ki jih žensko telo najbolj potrebuje Matični mleček učinkovito omili delovanje kar 11 simptomom, ki spremljajo menopavzo (vročinski oblivi, nespečnost, depresija, težave z mehurjem, razdražljivost, anksioznost, suhost nožnice, pospešeno bitje srca, fizična in psihična izčrpanost, težave s spolnostjo, težave s sklepi). Žafran med drugim pripomore k čustvenemu ravnovesju in pomaga ohranjati pozitivno razpoloženje, vitamin B6 pa ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov, prispeva k delovanju živčnega sistema ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Tu so še vitamin K2, ki ugodno vpliva na zdravje kosti, k normalni absorpciji kalcija in fosforja prispeva D3, vitamin E pa ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Izdelek BeeHarmony klinično dokazano pripomore k 79 % zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, 70 % zmanjšanju težav z nihanjem razpoloženja, 54 % zmanjšanju vročinskih oblivov in 60 % zmanjšanju težav v spolnosti. Ostale simptome menopavze pa zmanjša za več kot 50%.

Delovanje izdelka dopolnite z brezplačnim 60 dnevni programom Hormoni v harmoniji na www.beeharmony.si. Program vsebuje hormonsko jogo, nasvete, recept in mnogo več.