Zanimivosti

Zemljaričev klan na botrovem pogrebu: kdo vse se je nekdanjemu šefu Udbe Janezu Zemljariču prišel poklonit na ljubljanske Žale

Oglasno sporočilo
9. 1. 2023, 11.19
Posodobljeno: 9. 1. 2023, 11.21
Deli članek:

V tiskani izdaji razkrivamo, kdo vse se je poleg Milana Kučana in "običajnih" osumljencev še udeležil pogreba razvpitega nekdanjega šefa tajne policije in vplivnega strica iz ozadja Janeza Zemljariča.

Presenečenje, da se pogreba za Janezom Zemljaričem, umrlim na 94. rojstni dan (30. december 1928–30. december 2022) ne bi udeležil Milan Kučan, se ni zgodilo. Tudi presenečenja, da bi na pogrebu videli duhovnika v mašnih oblačilih, ni bilo, je pa bilo za marsikoga presenetljivo, da je bil preminuli Zemljarič pokopan z vojaškimi častmi, za kar naj bi »poskrbel« nekdanji šef Kučanovega kabineta Marjan Šiftar. Zakaj je bil pogreb z vojaškimi častmi tako presenetljivo kratek.

Ljubljanske Žale je ob pogrebu preveval močan vonj po dimu - zakaj so se udeleženci pogreba spraševali, ali gre morda za dim iz žalskega krematorija?

Katero pesem so zaigrali Zemljariču v slovo in kaj sta o njem povedala govornika na pogrebu. Na Žale so prišli sedanji in bivši politiki, upokojeni komunistični funkcionarji in člani SDV, ljudje iz zdravstva, ki so dolga leta donosno sodelovali z Zemljaričem - kako pa je bilo s predstavniki vlade, ki je sramotno odločila, da bo imel nekdanji šef tajne policije pogreb z vojaškimi častmi.

https://reporter.si/clanek/slovenija/zemljaricev-klan-na-botrovem-pogrebu-kdo-vse-se-je-nekdanjemu-sefu-udbe-janezu-zemljaricu-prisel-poklonit-na-ljubljanske-zale-1018755

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24