brez pretiravanja

Kolebate, kateri fitnes pri nas izbrati? Preverili smo cene

Mare Koren
7. 1. 2023, 14.57
Posodobljeno: 28. 7. 2023, 08.00
Deli članek:

Gibanje je zdravo, krepi telo in duha. Prav ob novem letu pa se rado izkaže, da je med željami oziroma cilji in dejanji pogosto velika razlika. Marsikdo si želi izklesati telo in redno obiskovati fitnes centre. Kje je najugodnejše in kje za določeno ceno ponujajo kar največ? Preverili smo nekaj lokacij in centrov.

Dreamstime
/

Letos je lahko drugače. Ključnega pomena je namreč, da se zadeve lotimo pravilno, brez pretiravanja, ki nas lahko hitro odvrne od nadaljevanja. 

Čeprav želimo napraviti kaj dobrega zase, nam na poti do cilja pogosto zmanjka energije. Veliko lažje si je predstavljati, kako skrbimo za svoje telo, kot po napornem delovniku dejansko zlesti s kavča in storiti nekaj zase. Čeprav bi se po tem dobro počutili, znamo najti kar precej izgovorov, da tega vendarle ne storimo. Argument, da je zunaj hladno, da dežuje ali je že tema, ne bo imel nobene veljave, če se bomo v hladnejših mesecih vpisali v fitnes, vsaj za začetek priprave na novo sezono. Za začetnike je to dobra izbira tudi zato, ker si lahko omislijo osebnega trenerja, ki bo skrbel, da bodo vaje izvedene pravilno ter da zaradi začetnega pretiravanja ne bi zasovražili telovadbe za vedno. 

Pregled cen

Cene neomejenih mesečnih vstopnic za fitnes so v Sloveniji od približno 50 pa vse do 70, ponekod celo 80 evrov. Upoštevali smo mesečne vstopnice brez vezave in jih primerjali tudi s tistimi z vezavo.
Na več lokacijah v Ljubljani lahko obiščete fitnes center Clever fit, na voljo pa vam je tudi v Kranju in Mariboru. Ponujajo le pogodbeno članstvo ali dnevni obisk, ki stane deset evrov. Pri pogodbenem članstvu neomejena vstopnica basic stane 34,90 evra, vstopnica all in pa 44,90 evra. Politika poslovanja je podobna v centrih Fitinn, ki so v Ljubljani, Celju in Mariboru. Tam boste ob sklenitvi letnega članstva za osnovni paket odšteli 19,90 evra, po akcijski ceni vam vse do aprila ponujajo tudi različico pro, za katero boste, če se boste vpisali šele aprila, odšteli 29,90 evra. Tudi tu pa dnevni obisk stane deset evrov.
Če boste obiskali MaxxGym v Ljubljani, boste lahko izbirali med nakupom mesečne in letne vstopnice. Za mesečno vstopnico boste odšteli 65 evrov, za letno pa bodisi 439 evrov bodisi 39,90 evra na mesec. V Celju se lahko vpišete tudi v center Top Fit, kjer za dnevno vstopnico zaračunajo deset evrov, za neomejeno mesečno vstopnico 53 evrov, če pa sklenete letno pogodbo, boste zanjo odšteli 45 evrov na mesec.
Poglejmo še v Maribor. Tam se lahko med drugim na vadbo odpravite v UniFit, kjer dnevna vstopnica stane deset evrov in neomejena mesečna vstopnica 49 evrov. Pri sklenitvi vezave za eno leto pa boste za vadbo odšteli 29,90 evra mesečno.