nasveti

Urejeni tudi takrat, ko imate le nekaj minut časa

Mare Koren
7. 1. 2023, 12.55
Deli članek:

Decembrske zabave in obveznosti so, hvala bogu, za nami, a novo leto je prineslo tudi nove rojstnodnevne in druge zabave. Ker za korenite lepotne posege nimate več časa, bo treba ubrati hitro pot. Za vas imamo nekaj odličnih nasvetov.

Profimedia
/

Ravnokar ste prišli utrujeni iz službe, že čez slabo uro pa vas čaka ena od obveznosti – po napornem decembru je tukaj rojstnodnevna zabava.

Na srečo vam že nekaj preprostih negovalnih prijemov v dobri uri pomaga ustvariti videz, kot bi prišli iz kozmetičnega salona.

Čeprav bi najraje legli in si tako nabrali moči, je jasno, da za lepotni spanec ni časa. Raje se hitro lotite drugačne »lepotne akcije«. Skodelica domače, sveže kuhane kave pa bo vaše baterije napolnila za vsaj nekaj ur.

Dobra prha

Deset minut namenite prhanju in pilingu telesa. Zmešajte malo večnamenske moke, sladkorja, jogurta, medu in nekaj kapljic oljčnega olja. Dodajte nekaj kapljic eteričnega olja vanilje ali sivke in se z dobljeno mešanico natrite po telesu. To bo zmehčalo vašo kožo in ji dalo sijaj.

Nekaj minut za pričesko

Če imate dovolj časa za umivanje las, vam priporočamo tale postopek: zmešajte eno jajce, skodelico limoninega soka, dve žlici jogurta in dve žlici oljčnega olja. Nanesite na lase, pustite učinkovati pol ure, nato si umijte lase kot običajno. Posušite in oblikujte pričesko. Vaši lasje bodo sijoči, mehki in ukročeni.

Nasvet: Če si ne boste utegnili umiti las, potresite na krtačo nekaj otroškega pudra in si temeljito razčešite lase, in sicer tako, da ste sklonjeni naprej. Vaši lasje bodo videti bujnejši, masten sijaj pa bo izginil.

Osvežite obraz z novim nanosom ličil

Že res, da zna to biti zamudno, a preden se odpravite novim obveznostim naproti, preverite, ali je vse tako, kot mora biti. Če so vaše veke še vedno v popolnem stanju, jih ni treba ponovno ličiti, vsekakor pa bo korektura potrebna pri pudru, sploh če se vaša koža dodatno masti. Celotno plast pudra odstranite in ga nanesite na novo.