POPRAZNIČNA DIETA

Učinkovita in preprosta dieta za lahek vstop v novo leto

Mare Koren
2. 1. 2023, 17.15
Deli članek:

Če menite, da pitje velikih količin vode ne more bistveno pripomoči k hujšanju, niste edini. Vendar se motite! To je sveta shujševalna pot in resnica.

Dreamstime
/

Skupina nemških strokovnjakov dietologov je v obsežni raziskavi potrdila, da dodaten liter navadne vode pospeši presnovo za polovico v pičlih treh mesecih, v enem letu pa za dvakrat. Pitje vode je najvarnejša in najbolj ekonomična oblika hujšanja in ne terja bistvenih sprememb pri trdi hrani. Kaj še čakate, pred vami je popolna popraznična dieta.

Kako začeti

Odločiti se moramo, da bomo tu in tam preučili vsebino krožnika. Preden primemo pribor, pa je treba spiti dva kozarca vode. Pred vsakim velikim obrokom in malico. Vmes pijmo po potrebi, vendar nikoli ne čakajmo, da postanemo žejni. Shujšali bomo največ štiri kilograme na teden, kar pomeni za številko manjšo konfekcijsko mero ob skoraj enakih količinah in vrsti hrane. Nenadoma bomo prekipevali od energije, poleg tega bomo manj hrepeneli po vmesnih prigrizkih.

Predlog jedilnika za en dan

Dan začnite z dvema kozarcema vode pred zajtrkom, nato pa si privoščite polnozrnate kosmiče s posnetim mlekom in neomejeno količino jagodičevja. Ali pa zajtrkujte neomejene količine jajčnega beljaka, popečenega z zelenjavo in zelišči na žlici oljčnega olja. Pred kosilom spijte dva kozarca vode in nato pojejte neomejeno količino piščančjih prsi s poljubno, manj mastno omako ali neomejeno količino tunine v skledi pisane solate z žlico oljčnega olja. Rezina polnozrnatega kruha in sadež sta lahko za sladico. Tudi večerjo začnite z dvema kozarcema vode in nadaljujte z neomejeno količino polnozrnatih testenin z nemastno mesno omako ter solato s pol skodelice fižola in žlico oljčnega olja. Dobra večerja je tudi neomejena količina kuhanih morskih rakcev s prekuhano ali svežo, hrustljavo zelenjavo ter s skodelico rjavega riža ali kvinoje. Med obroki lahko enkrat pomalicate pest oreškov ali neomejeno količino sveže zelenjave, ne pozabite pa na dve skodelici vode.