Zanimivosti

Preprečimo izsušenost kože z medom in mandlji

Mare Koren
4. 12. 2022, 16.12
Posodobljeno: 4. 12. 2022, 16.53
Deli članek:

Pravi kozmetični izdelki vas lahko že v nekaj dneh rešijo zategovanja in luščenja kože, za piko na i pa ji pomagajte z nekaterimi domačimi vlažilnimi pripravki.

Dreamstime
avokadova maska

Značilna nadloga hladnejših dni je suha koža. Suhost zlahka prepoznamo po tem, da se koža rahlo lušči in je neprijetno napeta ali srbeča. Videti je hrapava in neenakomerne polti, včasih so vidni tudi znaki prezgodnjega staranja. Namenite ji čim več vlage in lipidov, vlažilne lepotilne pripravke pa lahko pripravite tudi sami. Za vas smo izbrali tri koristne recepte, s katerimi boste koži povrnili svežino in sijaj ter jo globoko navlažili. Preizkusite!

Medeno čistilno mleko

Sestavine: dve žlički medu, četrt skodelice polnomastnega mleka, dve žlički mandljevega olja. Priprava: Zmešajte vse sestavine in vsebino pretočite v sterilizirano steklenico ter shranite v hladilnik (tako hranite največ dva tedna). Uporabljate zjutraj in zvečer za čiščenje obraza. Temeljito sperite.

Rožna voda za suho kožo

Rožne liste prelijte s toliko kropa, da jih prekrije, in eno uro segrevajte (da rahlo vre), najbolje v parni kopeli. Po eni uri ohlajanja vodo precedite. Postopek do štirikrat ponovite s svežimi cvetnimi listi, da se v tekočino izloči čim več aromatičnih snovi. Uporabljajte jo kot tonik. Če jo boste shranili v hladilnik, bo uporabna do dva tedna, v kopalnici pa bo ostala sveža od dva do tri dni.

Mandljevo-avokadova maska

Sestavine: avokado, žlička mandljevega olja, dve žlici destilirane vode, žlička limoninega soka, žlička medu, žlica moke. Priprava: V skledici pretlačite avokadovo meso. Dodajte mu destilirano vodo in limonin sok ter dobro premešajte, preden dodate še mandljevo olje in med. Da bo pasta gosta in kompaktna, jo utrdite še z malo moke. Nanesite na obraz in vrat ter pustite učinkovati 15 minut.

Kokosovo olje

Tudi to je odlična izbira za hitro pomoč suhi in hrapavi koži. Z njim boste uspešno pomirili razdraženo kožo, ublažili neprijeten občutek ter preprečili resnejše težave.

Dreamstime
Rožna voda zaradi čudovitega vonja dobro dene duši, poleg tega pa je tudi pravi balzam za kožo. .jpg