Zanimivosti

S temle lahko občutno pomagate pasjemu prijatelju v starejšem obdobju!

Oglasno sporočilo
25. 11. 2022, 15.33
Posodobljeno: 9. 12. 2022, 16.21
Deli članek:

Spoznajte nemškega ovčarja Bliska, za katerega je vse, kar si želi, lepa in zdrava starost. Ali ste vedeli, kako mu pri tem lahko pomagate vi?

Pomagajte mu pri lepi starosti!

Včasih se zgodi, da hrana nekaterim hišnim ljubljenčkom preprosto ne ustreza, sploh ne v starosti. In ne, to morda ni zaradi tega, ker bi bil izbirčen, ampak razlogi lahko tičijo drugje. Pomislite, kaj vse gre lahko narobe. Strokovnjaki v Mr. Petu svetujejo, da poiščete pravi razlog.

Kako pomagati starejšemu psu, ki ima težave s sklepi?

S starostjo pridejo tudi določene zdravstvene težave, najbolj pogosta težava so ravno boleči sklepi.

1) Psu ponudite prehranske dodatke z glukozaminom, hondroitinom in MSMjem

To so snovi, ki ohranjajo sklepe v dobri kondiciji in poskrbijo, da pride do izboljšanja stanja v primeru poškodb. Izbor prehranskih dopolnil za starejše pse, ki izboljšujejo mobilnost in nudijo podporo sklepom, je zelo širok. Odličen naravni izdelek za pomoč pri bolečih sklepih je prehranski dodatek WolfPack Artro . Izdelek je pripravljen v obliki hladno stiskanih peletov, ki poskrbijo za lažjo absorbcijo snovi v organizem, poleg tega pa so tudi zelo ješči. Odlikuje ga velika vsebnost zelenouste školjke, ki je odličen vir glikozaminoglikanov. Glikozaminoglikani v telesu poskrbijo za zaščito hrustanca in sklepov. Dopolnilu pa je dodan tudi vitamin-C za izboljšano absorbcijo.

2) Psu ponudite hrano prilagojeno starejšim psom

Za starejše pse je izrednega pomena, da izberete hrano prilagojeno starejšim psom , ki je lahko prebavljiva in ima nizek kalorični vnos, saj so starejše živali zaradi upočasnjenega metabolizma večinoma bolj nagnjene k debelosti, kar lahko še dodatno obremeni sklepe. Večini takšnih hran vsebuje tudi dodatek glukozamina in hondroitina za bolj zdrave sklepe. Prav tako priporočamo manj kalorične priboljške , ki vsebujejo dodatke za zboljšanju gibljivosti sklepov vašega psa.

3) Povečana aktivnost oz. gibanje psa

Vsak pes potrebuje dovolj dnevne aktivnosti glede na njegovo starost in pasmo. Izredno pomembno pa je, da s povečevanjem aktivnosti pričnete postopoma, saj v nasprotnem primeru tvegate poškodbe skeletnega sistema. Redne sprehode počasi podaljšujte in se s psom aktivno igrajte.

Če še vedno ne veste, katera bo prava, dovolite, da vam pomagajo strokovnjaki v Mr. Petu

ali pa najboljše za vašega ljubljenčka poiščite na spodnjih linkih.

Link: Izbor prehranskih dopolnil za starejše pse

Link: Izbor hrane za težave s sklepi

Link: Izbor pasje hrane za starejše pse

Kaj je pomagalo Blisku?

Ob obisku trgovine Mr.Pet so mu prijazni prodajalci svetovali nekaj naravnih in okusnih prehranskih dodatkov za boleče sklepe, ter mu z uporabnimi priporočili pomagali obogatiti vsakodnevno prehrano. Napotki so mi močno olajšali življenje in zrela leta so zopet čudovita!