Napovedal je kraljičino smrt, zdaj pa...

Nostradamusova prerokba in svarilo princu Andrewu

Nejc Simšič, Ramona Turk
9. 10. 2022, 15.00
Posodobljeno: 9. 10. 2022, 15.03
Deli članek:

Čas žalovanja po smrti britanske kraljice Elizabete II. je mimo, zdaj so na dan prišle nove sočne novice. Kraljeva družina se ubada s prerokbo slavnega Nostradamusa, črna ovca družine princ Andrew pa je spoznal, da njegovih tegob še dolgo ne bo konec.

Profimedia
Nostradamus je bojda videl, kaj nas čaka

Pred natanko enim mesecem je umrla britanska kraljica Elizabeta II., ena od najvplivnejših osebnosti v svetovni zgodovini 20. stoletja.

Profimedia/Pixabay
Nove prerokbe ne obetajo nič lepega.

V času najdaljšega vladanja v zgodovini svoje države je bila priča številnim najpomembnejšim dogodkom na svetu, zato je njena smrt sprožila številne odzive, ki se spominjajo različnih trenutkov njenega mandata. S svojo smrtjo pa naj bi izpolnila prerokbo, ki jo je pred skoraj petsto leti izrekel nihče drug kot Michel de Nostradame in s katero je napovedal konec britanske krone. Za leto 2022 so jasnovidčeva razodetja vključevala globalni pretres – začetek nove svetovne vojne in slovo kraljice, kar bi sprožilo svetovni kaos in boj za oblast. Napovedal naj bi tudi padec meteorita, gospodarski zlom in potrese. V njegovih besedilih so bili omenjeni tudi drugi dogodki, ki so se že zgodili, kot so padec dvojčkov, vzpon Adolfa Hitlerja ter atomski bombi, odvrženi na Hirošimo in Nagasaki.

Profimedia
Novi kralj Karel III. in njegova pokojna mati, kraljica Elizabeta II.

Napoved o kraljičini smrti

Nostradamus je zapisal: »Ob koncu vojne se bodo velike sile spremenile. V bližini obale se rodijo trije čudoviti otroci. Ko bodo polnoletni, bodo uničili ljudi. Spremenili bodo kraljestvo in poskrbeli, da kraljestvo ne bo več raslo.« Mnogi menijo, da se otroci nanašajo na prince Williama, Henryja in princeso Beatrice, vse vnuke kraljice Elizabete II. in princa Filipa. Obala se lahko nanaša na reko Temzo ali Atlantski ocean, ki obdaja Združeno kraljestvo in je temeljni ključ britanske identitete kot otoške države. Tako bi prerokba opozarjala, da bo britanska monarhija po kraljičini smrti obsojena na propad. Dodal je tudi napoved, da novi kralj Karel III. zaradi visoke starosti na prestolu ne bo preživel veliko časa, njegov naslednik princ William pa bi utegnil državo drugič v njeni zgodovini spremenil v republiko.

Reuters
Princ Andrew se je znašel v tožbi zaradi spolnega nadlegovanja.

Srhljivo svarilo za princa

Druga težava britanskega dvora je črna ovca družine, princ Andrew. Sin pokojne britanske kraljice Elizabete II. in Američanka Virginia Giuffre sta februarja dosegla dogovor o zunajsodni poravnavi, potem ko ga je tožila zaradi spolne zlorabe, ki naj bi se zgodila, ko je bila še mladoletna. Podrobnosti poravnave sicer niso znane. Pred dnevi se je oglasil odvetnik Spencer Kuvin, ki je zastopal devet žrtev prinčevega pokojnega prijatelja Jeffreyja Epsteina. Epstein, ki so ga leta 2019 obtožili spolnih zlorab, nakar se je obesil v newyorškem zaporu, je Andrewu uredil spolne odnose z Giuffrejevo. Kuvin pravi, da ima Ghislaine Maxwell, Epsteinovo bivše dekle in nekdanja sodelavka, še do junija 2023 čas, da začne sodelovati s tožilci. Junija letos so jo namreč obsodili na 20 let zapora, ker je sodelovala pri Epsteinovih spolnih zlorabah mladoletnic. Kazen prestaja na Floridi, naj bi pa že dala vedeti, da se namerava pritožiti zoper sodbo. To bi lahko pomenilo, tako meni Kuvin, da je morda pripravljena sodelovati s tožilstvom. Prepričan je namreč, da je Maxwellova oseba, ki pozna vse skrivnosti.