Portret kralja je obrnjen na levo, nasprotno od kraljice

Kralj Karel III. bo kmalu na dveh kovancih: za 5 funtov in za 50 penijev

E. J.
30. 9. 2022, 09.30
Posodobljeno: 30. 9. 2022, 09.56
Deli članek:

V Kraljevi kovnici so danes razkrili portret kralja Karla III. za prihodnje britanske kovance, na katerih bo njegova podoba. Ta portret bo predstavljen na dveh kovancih v posebni seriji, ki slavi življenje kraljice Elizabete II., enega za pet funtov in drugega za 50 penijev.

Profimedia
Po tradiciji je portret kralja na britanskih kovancih, ki so zdaj v obtoku, obrnjen na levo, v nasprotni smeri od kraljice Elizabete II..

Kovanci bodo prišli v obtok v prihodnjih mesecih, verjetno decembra, so še sporočili iz Kraljeve kovnice. Uradni portret kralja na prihodnjih kovancih je delo kiparja Martina Jenningsa.

Profimedia
Kovanca s portretom kralja Karla III..

"Po tradiciji je portret kralja na britanskih kovancih, ki so zdaj v obtoku, obrnjen na levo, v nasprotni smeri od kraljice Elizabete II.," so sporočili iz kraljeve kovnice. Na zadnji strani spominskega kovanca za 5 funtov bosta dva nova portreta Elizabete II., ki ju je podpisal umetnik John Bergdahl.

"Vsi britanski kovanci z upodobitvijo Elizabete II. bodo ostali v obtoku," so sporočili iz kraljeve kovnice, ki je že več kot 1100 let odgovorna za portrete kraljeve družine na kovancih. Trenutno je v Združenem kraljestvu v obtoku 27 milijard kovancev Elizabete II. in bodo postopoma zamenjani, ko bodo poškodovani, so še povedali.

profimedia
Trenutno je v Združenem kraljestvu v obtoku 27 milijard kovancev Elizabete II..