Samo dostava

McDonald's v Kijevu ponovno odpira vrata

J.V./STA
20. 9. 2022, 13.17
Posodobljeno: 30. 11. 2022, 12.36
Deli članek:

Ameriška veriga restavracij s hitro hrano McDonald's je prvič po začetku ruske invazije na Ukrajino odprl svoja vrata v ukrajinski prestolnici Kijev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po pogovorih z dobavitelji, strokovnjaki za varnost in ukrajinskimi organi so se odločili, da bodo sprva opravljali samo dostavo hrane. McDonald's je svoje delovanje v Ukrajini ustavil 24. februarja letos, torej takoj ob začetku ruske invazije. Novinarji pa so danes pred enim izmed kijevskih McDonald'sov zabeležili večjo skupino uslužbencev dostavnih podjetij, ki so čakali na prevzem naročil. 

"Oktobra bodo te tri restavracije v celoti ponovno odprle vrata skupaj z McDrive in ekspresnimi okenci," so v sporočilu za javnost zapisali v družbi. V okviru programa postopnega ponovnega odpiranja bo odprtih še sedem restavracij v Kijevu, tem pa bo sledilo ponovno odprtje preostalih restavracij v ukrajinski prestolnici in drugih mestih na zahodu države, so pojasnili.

V Ukrajini težko pričakovano ponovno odprtje restavracij vidijo kot simboličen izraz podpore, saj veriga v Rusiji ostaja zaprta. McDonald's je po začetku vojne v Ukrajini svoje ruske restavracije prodal ruskemu poslovnežu Aleksandru Govoru in naznanil popoln umik iz države. Kot so takrat pojasnili, nadaljnje delovanje v Rusiji ni bilo več vzdržno ter skladno z vrednotami podjetja.