Viralno

VIDEO: Za kače izdelal robotske noge, ki jih spretni plazilci ne rabijo

M.K.
18. 8. 2022, 10.04
Posodobljeno: 18. 8. 2022, 10.21
Deli članek:

Ameriški izumitelj in youtuber Allan Pan je za kače izdelal robotske noge, ki jih spretni plazilci za svoje gibanje ne potrebujejo že več milijonov let. Verjetno se strinjate, da edino korist od izuma niso imele kače, temveč Pan, katerega video si je ogledalo že več kot tri milijone ljudi.

Allen Pan / Youtube
Na žalost ne moremo vedeti, kaj si o inovaciji pravijo kače.

"V bistvu se mi kače smilijo. Izgubile so svoje noge in nihče se niti ne potrudi, da bi jih našel, nihče razen mene," se v video posnetku, ki si ga je ogledalo že več kot tri milijone ljudi, pohvali YouTuber, inženir  in izumitelj Allen Pan.

Ne gre sicer za velik tehnološki preskok, saj kača za zdaj z mislimi ne premika "svojih" robotskih nog, temveč to dela Pan preko daljinskega upravljalnika.

Na žalost ne moremo izvedeti, kaj o njegovem izumu, ki se zdi precej nepotreben, pravijo kače. Video je postal viralni hit, saj si ga je do danes ogledalo več kot 3,2 milijona ljudi, izmed katerih jih je posnetek navdušil le dobrih 144.000.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate, kako je ameriški izumitelj  kačam vrnil noge in s tem "ukanil" več milijonov let evolucije.