33 metrov

VIDEO: Za umivanje las porabi šest steklenic šampona, za sušenje pa dva dni

M.K.
18. 8. 2022, 09.12
Posodobljeno: 18. 8. 2022, 11.00
Deli članek:

Američanka Asha Mandela, ki si lasti guinnesov rekord za najdaljše lase t.i. "dreadlocks", za enkratno umivanje las porabi šest šamponov, medtem ko za sušenje porabi dva dni. Po njenih besedah je najdaljši šop las dolg že 33 metrov.

twitter
Asha Mandela pravi, da si ne bo nikoli ostrigla lase.

Guinnesova knjiga rekordov je 60-letni Američanki Ashi Mandeli svetovni rekord prvič priznala leta 2009, ko so njeni lasje v dolžino merili dobrih 595 centimetrov. Po njenih besedah je danes najdaljši šop njenih las dolg že neverjetnih 110 čevljev oziroma 33,5 metra, poroča ameriška tiskovna agencija UPI.

Mandela sicer pravi, da običajno nosi svoje lase v kengurujčku, ki ga mladi starši sicer uporabljajo za prenašanje malčkov. S tem prepreči, da bi lase, vlekla po tleh. Kot je še povedala, se pred spanjem crklja in pogovarja s svojimi lasmi.

Njen mož Emmanuel Chege je profesionalni oblikovalec »dreadlocks« in vsak teden porabi več ur za nego ženine pričeske. Emmanuel ženi opere lase enkrat tedensko, za kar porabi kar šest stekleničk šampona, medtem ko se lasje sušijo cela dva dni.

Na vprašanje, kdaj bo prišel čas, da si ostriže lase, Mandela odgovarja, da se to ne bo zgodilo nikoli.