Kaj dobite za svoj denar in kje je najceneje

Primerjali smo cene: koliko stane teden kampiranja v 10 različnih kampih po Sloveniji

Monika Horvat
5. 8. 2022, 17.47
Posodobljeno: 14. 3. 2023, 10.26
Deli članek:

Cene kampiranja so različne, ponudba pa zelo pestra, saj so kampi urejeni tako ob obali kot ob rekah, jezerih, termah ... Preverili smo, kaj ponujajo in koliko bi vas stalo spanje v šotoru.

Dreamstime
Ponekod posebej računajo parcelo in elektriko, drugod je cena elektrike vključena v ceno parcele.

Bolj luksuzni ponujajo tudi zasebne kopalnice, zajtrk ali večerjo, velnes, bazene in savne. Ponudba številnih domačih in tujih kampov je zbrana na portalu Avtokamp.si.

6 nočitev, način obračunavanja ni povsod enak

Izračunali smo znesek tedenskega bivanja (šest nočitev) v desetih različnih kampih v Sloveniji, in sicer za dve odrasli osebi z enim avtomobilom in šotorom, med osmim in 14. avgustom. Tako cene kakor tudi način obračunavanja se precej razlikujejo. Ponekod posebej računajo parcelo in elektriko, drugod je cena elektrike vključena v ceno parcele. Enako velja glede avtomobilov ter oseb – ponekod sta dve osebi vključeni v ceno parcele, drugod ne. Spodaj navedeni zneski ne vključujejo posebnih ugodnosti in plačila turistične takse (ta se giblje različno, od 1,25 evra naprej) in stroškov prijave.

Dreamstime
Če gre z vami na dopust pes, boste tudi zanj plačali bivanje v kampu.

Kamp Adria, Ankaran

Za bivanje v kampu Adria v omenjenem terminu, ki leži ob morju v Ankaranu, boste za najcenejšo parcelo z elektriko odšteli od 52 do največ 71 evrov na noč (za parcelo tik ob morju), kar znese od 312 do 426 evrov za dve osebi. Cena parcele vključuje eno vozilo in vstop v zunanji bazen. Kot zanimivost: za psa boste plačali 7,50 evra na dan, za otroka, starega od dve do deset let, pa 8,80 evra.

avtokampi.si
Kamp Lucija.

Kamp Lucija

Prostor za šotor vas bo v kampu Lucija stal 24 evrov, dodatnih 168 evrov je cena za bivanje dveh oseb, strošek elektrike pa 36 evrov. Skupaj torej blizu 230 evrov.

Kamp Fiesa pri Portorožu

Približno toliko boste odšteli tudi za kampiranje v kampu Fiesa pri Portorožu, toda brez elektrike (ta je na voljo samo za avtodome). Cena za šest nočitev za dve osebi znaša 180 evrov, dodatnih 30 evrov pa za avtomobil – pod črto: 210 evrov.

avtokampi.si
Kamp Šobec.

Kamp Šobec in kamp Bohinj

Malenkost dražji je kamp Šobec, ki je že več let uvrščen med najboljše kampe v Sloveniji. Za
najcenejšo parcelo (v neparceliranem delu, brez elektrike) boste odšteli okoli 230 evrov, za parcelo ob reki z vozilom in elektriko pa skoraj 320 evrov. Približno toliko stane kampiranje v kampu Bohinj: 180 evrov za dve osebi, 60 evrov za avtomobil, če je parkiran na parceli, doplačilo za elektriko pa je 24 evrov. Skupaj torej nekaj več kot 260 evrov.

Kje je najceneje?

Cena najcenejšega kampiranja ob Blejskem jezeru v Zaki, v kampu Bled, znaša okoli 230 evrov (brez vozila, z elektriko), v kampu Soča, ki je sicer že od julija polno zaseden, okoli 190 evrov (za šotor do šest kvadratnih metrov, z elektriko in avtomobilom) ter v kampu Korita (skupaj z avtomobilom in elektriko) 210 evrov.

Podobne cene veljajo tudi v toplicah. V kampu Natura Terme Olimia šotorjenje za dve osebi stane 222 evrov, strošek elektrike je dodatnih 37 evrov. Kampiranje v Termah Ptuj pa stane okoli 190 evrov (brez kopalnih kart) ter dodatnih 25 evrov za elektriko.

avtokampi.si
Avtokamp Bled.