osvežujoča lepota

Led za ožje pore in gladek ter enakomeren videz kože

Mare Koren
7. 8. 2022, 12.14
Deli članek:

Ko je neznansko vroče, se silno potimo in tudi vodoodporna kozmetika nas pusti na cedilu. Se sprašujete, kako se učinkovito ohladiti?

Dreamstime
Naredite si ledeni piling in se za več ur poslovite od znoja.

Nič lažjega, vse sestavine za osvežitev imate v domačem hladilniku in zamrzovalniku. Ledene kocke so med najhitrejšimi sredstvi, s katerimi z obraza preženemo znake poletne vročine, zabuhlost in utrujenost. Poleg tega led oži pore ter daje koži gladek in enakomeren videz, blagodejno učinkuje pri kožnih vnetjih, preprečuje nastanek mozoljev in tudi zabriše gube.

Zoper akne

Aknasta koža je poleti še večja težava kot pozimi, saj mozolje težje prikrijemo. Zato pa jih lahko že pred nastankom zamrznemo. Takoj ko začutite, da se vam pod kožo oblikuje mozolj, pritisnite na občutljivi predel ledeno kocko.  

Ledeno luščilo

Naredite si ledeni zelenjavni piling in se za več ur poslovite od znoja. V ledene kocke zamrznite različno poljubno zelenjavo ali sadje (kumaro, jagode, mango ...). Ko se strdijo, jih v električnem mešalniku zdrobite, da dobite grobe kristalčke. Z njimi se zdrgnite po obrazu in telesu. 

Mineralna voda za prebujenje

Tudi brez dragih osvežilnih tretmajev v lepotnih salonih in mineralnih kopelih, znanih po hladilnem učinku, lahko iz svoje kože preženete posledice vročine. Z mineralno vodo iz hladilnika! Uporabite jo lahko na več načinov. Kot tonik: po čiščenju obraza potopite kosem vate v mineralno vodo in potapkajte po koži. Koža bo v trenutku osvežena in rožnata.

Za lesketajoče se lase

Mnogi prisegajo na spiranje las z mineralno vodo, saj vrne življenje utrujenemu in od vročine zdelanemu naglavnemu okrasju. Lase si umijte kot običajno, jih posušite in nato napršite z mineralno vodo. Še enkrat jih posušite. Vaši kodri bodo poživljeni in pričeska bo bujnejša.

Osvežilno grozdje

Hladno grozdje v maski osveži kožo, jo očisti vsakdanje umazanije, prahu in znoja. Za pripravo hladilne maske zmešajte jedilno žlico medu s tremi do štirimi zmečkanimi jagodami grozdja in nanesite na obraz za 30 minut. Splaknite z mlačno vodo.