Oglasno sporočilo

Narava, Urša in Fjällräven vabijo! Se boste odzvale?

Oglasno sporočilo
2. 8. 2022, 10.56
Posodobljeno: 2. 8. 2022, 10.58
Deli članek:

Vsi imamo (ne)zavedni vpliv na okolico in drug drugega in Fjällräven je v svoji kampanji za spodbujanje žensk v preživljanje časa na prostem povabil tudi nekaj slovenskih vplivnic.

psno

Simpatična Urša Drofenik, fotografinja, blogerka in ustvarjalka vsebin, lastnica energične psičke Pege in strastna ljubiteljica narave, je bila ena izmed njih. “Dobila sem malce drugačno vabilo k sodelovanju, ki me je prav zaradi tega pritegnilo. Kaj če bi več žensk spodbujalo k preživljanju časa na prostem? In kaj, če bi lahko bila prav ti ena izmed njih?” nam je zaupala Urša, ki je s švedsko blagovno znamko v preteklosti že sodelovala in se v njihovih vrednotah z lahkoto najde. "Sodelovanje za testiranje njihovih novih Abisko Treking Tights Pro sem sprejela, ker so zares veliko obljubljale – dolge, na najbolj izpostavljenih delih ojačane pajkice, ki kljub vsemu zagotavljajo, da so primerne tudi za tople, celo vroče dni? Super, sprejela sem izziv!"

Pohodniške treking pajkice je oblikovala in preizkušala skupina žensk. Različne želje in potrebe ter predvsem različni tipi postav so zakorakali k skupnem cilju – oblikovati kar se da udobne in trajnostne pajkice za ženske. Glede na podnebje, ki ga imajo Švedi, je bilo tudi oblikovanje pajkic za toplejše podnebne razmere svojevrsten izziv, a izgleda, da jim je uspelo premagati tudi to oviro. S kombiniranjem recikliranega poliestra iz dvojno pletene tkanine in iz visoko raztegljivega in odpornega materiala Cordura so prišli do izdelka, ki je trpežen in trajnosten, ki kljubuje skalam, vejam in ostremu podrastju, a je vseeno neverjetno lahkoten, koža v njem diha in med nošenjem zagotavlja udobje.

Kako jih je Urša preizkusila in predvsem, kako so se obnesle? "Testiranje vsekakor ni bilo težko, saj sem jih preprosto oblekla in se podala na svoje povsem vsakdanje dogodivščine – sprehod na bližnji hrib, skok v gore, plezanje in seveda igranje z mojo Pego. Rada sem sproščena, odveč mi je iskati čiste kotičke, kamor bi se usedla in tako večkrat natrgam hlače ali pajkice, ker se zahakljam v dele štora, podrsam po ostri skali … In tudi zdaj ni bilo nič drugače –zadnji del pajkic je resnično močno ojačan in domov sem se vedno vrnila s popolnoma nepoškodovanimi."

Kaj poleg trpežnosti je Uršo še prepričalo? Pajkice je testirala tudi sredi vročinskega vala in presenetilo jo je, kako je lahko trpežen in odporen material obenem tako lahkoten in udoben. Dovršenost je vidna tudi v premišljenih detajlih. Ploščati lepljeni šivi, ki se ne morejo zatakniti in strgati ter obenem ne žulijo – zmaga. Pa še kako priročni žepi, ki jih ni nikoli preveč, kvečemu premalo.

So pajkice tiste, ki bodo Uršo in njej podobne ženske motivirale, da se podajo ven? Najbrž ne, a zagotovo bodo poskrbele, da vam bo ob tem kar se da udobno in vas na vašem raziskovanju ne bodo omejevale. V njih pa boste tudi videti fantastično.

Abisko Treking Tights Pro so na voljo v treh različnih barvah, najdete jih lahko na uradni spletni strani Fjällräven, odslej pa tudi na policah trgovske verige Sport Vision.