Rodil se je pred devetintridesetimi leti kot Rodrigo Alves, a se je menda vedno počutil kot punčka. Najprej je bil znan kot človeški Ken, pred dobrima dvema letoma pa se je odločil za spremembo spola – in si takrat zadal, da bo videti kot človeška Barbie. »Ne glede na to, kako zelo sem bila podobna Kenu, to ni zmanjšalo bolečine, ker sem se na znotraj počutila kot Barbika,« je dejala Jessica Alves v enem od intervjujev. Za spremembo spola so bile potrebne nove operacije, ki so »odstranile moške vsadke, za katere sem pred leti zapravila toliko denarja« in ki so njegovo telo spremenile v žensko.

profimedia-0512999388
Profimedia
Ko je bila Jessica še Rodrigo oziroma človeški Ken.

V zadnji dvajsetih letih je imel Rodrigo oziroma zdaj Jessica več kot devetdeset plastičnih operacij in še številne druge lepotne posege, ki so, bi rekla večina, iznakazili njegovo telo in obraz v grotesknega – ona pa je zadovoljna. Čeprav še ne čisto in ima v načrtu še en poseg. »Trenutno sem 95% zadovoljna. Ko se pogledam v ogledalo, se zahvalim bogu za kirurge. Zdaj potrebujem le še eno operacijo, ki bo popravila moj nos – potem bom stoodstotno zadovoljna,« je prepričana. In, mimogrede, to bo že njena trinajsta operacija nosu. Za lepotne posege je porabila že več kot 900 tisoč evrov, spisek različnih operacij je predolg, da bi jih naštevali.

Leta 2013 so ji zdravniki diagnosticirali mentalno bolezen zaradi obsesivne skrbi za svoj videz. Jessica to seveda zanika in trdi, da z njo ni prav nič narobe. Pravzaprav je ponosna na svoj videz in se operacij prav nič ne sramuje, z veseljem pokaže, kaj vse mora prestati zaradi njih. A bo zato (v svoji glavi) kmalu dosegla popolnost. Kaj pravite vi?