ZABAVA NA PROSTEM

Tokrat vadimo kar na plaži ali ob reki

Mare Koren
31. 7. 2022, 21.40
Deli članek:

Dolgi in topli poletni dnevi so kot nalašč za zmerno telesno dejavnost, ki je zaradi izvajanja na prostem veliko lažja in predvsem zabavna.

Dreamstime
Igranje badmintona je odlična izbira v poletju.

Tokrat vas bomo spomnili na preproste oblike miganja, v katerih lahko uživate v poletju in se ob tem zabavate. Če imate otroke, potem veste, da staršem vedno primanjkuje časa zanje in za svoje potrebe. Zakaj torej ne bi letos združili prijetnega s koristnim in se odločili za igrivo vadbo, pri kateri boste pospešili srčni utrip in se razmigali, hkrati pa preživeli kakšno urico s svojimi najdražjimi? Na plaži lahko počnete marsikaj – se žogate, mečete frizbi, igrate odbojko na mivki in badminton ali priredite štafetne igre, v katere vključite tudi druge družine na plaži in tako razširite krog poznanstev. Zabava je zagotovljena, gibanje pa tudi!

Odbojka na mivki

Ta je verjetno najznačilnejši poletni šport. Odbojka pomaga krepiti vse večje mišične skupine, in če se športa lotimo bosi, vpliva tudi na razvoj moči v skočnem sklepu, s čimer vplivamo na eksplozivnost in koordinacijo v prostoru.

Badminton

Je idealna izbira za ženske, ki poskušajo učvrstiti mišice zadnjice in nog, poleg tega pa zaradi hitrih in nenadnih gibov ter nenehnega gibanja po terenu izboljšuje telesno držo. Dobra stran tega športa je predvsem, da za igro ni treba iskati posebnega igrišča. Badminton lahko igrate skoraj povsod.

Metanje frizbija

Je bolj igra kot šport in je primerna za vsakogar, saj pri tem ne potrebujete nikakršnega predznanja ali posebnih priprav ter opreme. Gre za družabno igro, za katero so značilni sklanjanje, tek in natančni meti, zato se izboljšajo predvsem refleksi ter koordinacija rok in nog.

Vožnja s kanujem

Zakaj se ne bi za spremembo odpravili na izlet s kanujem? Ob veslanju boste razgibali vse mišice v telesu. Odlično je predvsem za ramena, vadba pa je dobra tudi za trebuh, hrbet in noge, ki delajo kot stabilizatorji.