svetlobna spirala

Znani leteči predmet je včeraj razsvetlil novozelandsko nebo

R.T.
20. 6. 2022, 11.48
Posodobljeno: 20. 6. 2022, 11.51
Deli članek:

Nebo nad severnim otokom v Novi Zelandiji je razsvetlil predmet, fotografija nenavadnega pojava pa bi ob prvem pogledu pustila močne dvome o lastni pristnosti. Svetleča krogla s spiralnim vzorcem namreč ni podobna niti stereotipnim podobam »neznanih letečih predmetov«, v rubriki katerih bi lahko obravnavali omenjeni nebesni pojav.

Twitter @ MailOnline
posnetek čudnega pojava nad Novo Zelandijo

A je njegov izvor pojasnjen in na njem zato ni več ničesar »neznanega«, so zapisali pri Daily Mail, kjer najdemo pojasnilo za vrsto fantastičnih twitov. Svetlobna spirala, ki je razsvetlila večerno nebo nad Novo Zelandijo, je bila očitno le preplet odboja svetlobe in vesoljskih »smeti«, ki so nastale po včerajšnji izstrelitvi satelitov Globalstar DM15 v orbito. Nosilna raketa Falcon 9, proizvod družbe SpaceX v lasti Elona Muska, je med poletom odvrgla tovor, s tem pa v ozračje spustila tudi večjo količino goriva. Ognjena sled je postala še bolj veličastna v soju sončne svetlobe, vse skupaj pa se je pokazalo v pojavu ogromne svetleče se spirale, še najbolj podobne domišljiski upodobitvi kake od daljnih zvezdnih galaksij.

»Bilo je videti popolnoma bizarno. Kot ogromna spirala. Ta se je zelo, zelo počasi in spokojno pomikala čez nebo proti severu ter med potjo počasi izpuhtela v nič,« se je glasil le eden od opisov dogajanja. »Videti je bilo kot kakšen planet ali zvezda. A je bila le bela pika s tanko spiralo. Po 10 minutah je prepotovala polovico neba, spirala pa se je med tem trikrat povečala,« je pojav opisal še eden od mnogih navdušenih opazovalcev.