Razgrajuje nečistoče in bakterije

Nepogrešljiva pri osvežitvi in čiščenju doma ter okolice

Mare Koren
21. 5. 2022, 20.44
Deli članek:

Mineralna voda je odlična osvežitev, sploh v toplih dneh, hkrati pa je tudi veliko več kot to. Še posebej učinkovita in primerna je tudi v gospodinjstvu.

Dreamstime
Z mineralno vodo lahko očistite tudi občutljive kuhinjske površine ter se tako znebite bakterij in mikrobov.

Mineralna voda je za številne priljubljena osvežitev, hkrati pa zaradi vsebnosti mineralov tudi precej dobra in zdrava izbira. Zraven odlične osvežitve pa je uporabna tudi za čiščenje površin, odstranjevanje madežev s preprog in drugih tkanin. Nepogrešljiva je pri pripravi palačink, dobrodošla pa je tudi pri pripravi vzhajanega testa.

Počistite občutljive površine

Mineralna voda je odlično čistilo tudi za občutljive predmete, kot je fotoaparat. Nekaj mineralne vode nanesite na mehko krpo in z njo očistite lečo ter druge komponente.

Mineralna voda je skoraj tako koristna kot kis. Kisline v mineralni vodi odlično odstranjujejo nečistoče in bakterije, zato je odlična izbira, če se želite znebiti agresivnih in nevarnih čistil ter detergentov, ki jih uporabljamo prepogosto. Mineralna voda je zato idealna za čiščenje občutljivih površin, saj ne bo poškodovala površine. Nekaj mineralne vode nanesite zgolj na krpo iz mikrovlaken ali mehko gobico in z njo očistite nerjaveče jeklo, plastiko, krom in celo porcelan.

Madež na preprogi

Nesreča nikoli ne počiva in med gledanjem najljubše serije je nekaj pelatov iz pice končalo točno tam, kjer si nihče ne želi, na preprogi. Madeža se lotite takoj, ko je še svež. Najprej ga popivnajte s suho krpo, nato pa uporabite mehko krpo, navlaženo z mineralno vodo, in z njo očistite madež na preprogi. Nikar ne drgnite, temveč samo zmočite in popivnajte. Mineralna voda bo odlična tudi pri odstranjevanju madežev vina, sira, omake za meso na žaru in podobnega.

Pomoč v kuhinji

Mineralna voda je nepogrešljiva tudi pri kuhi, in ko nam zatajijo sestavine. Zagotovo ste mineralno vodo že uporabili pri pripravi palačink ali carskega praženca, saj maso naredi prijetno puhasto, zračno in mehko. Prav tako pa lahko mineralno vodo uporabite v primerih, ko recept zahteva pecilni prašek, vi pa ste prepozno ugotovili, da ga nimate. Namesto pecilnega praška dodajte pol decilitra mineralne vode in v ta namen prilagodite mokre sestavine. Prav tako bo mineralna voda zelo dobrodošla pri pripravi vlečenega testa, saj bo poskrbela za njegovo voljnost.