Zanimivosti

Čas je denar!

Oglasno sporočilo
17. 5. 2022, 11.40
Posodobljeno: 17. 5. 2022, 11.51
Deli članek:

Kako prihraniti stroške tiskanja v manjšem podjetju?

Brezskrbna uporaba tiskalnika. Zaposleni v podjetju ne bi smeli izgubljati časa z nepotrebnimi skrbmi, ko gre s tiskalnikom kaj narobe.

Skrb za tiskalnik in njegovo vzdrževanje je odgovornost, ki jo prezre marsikatero podjetje. Prav tako te nehvaležne naloge nihče od zaposlenih ne želi prevzeti. Po nakupu in praktični uporabi tiskalnika pa se običajno pojavijo problemi, ki obremenijo delovne procese v podjetju. Kupovanje potrošnega materiala, posodabljanje programske opreme, razreševanje tehničnih težav in nepravilno delovanje tiskalnika prinašajo veliko večje izgube časa vaših zaposlenih, kot si lahko to predstavljate.

Čas je denar. Zato je pomembno, da se vaši zaposleni ukvarjajo z zadolžitvami, ki so pomembne za tekoče poslovanje, in ne izgubljajo časa za nepotrebne zadolžitve, povezane s tiskalnikom. Ampak kako prihraniti stroške tiskanja v manjšem podjetju ter se znebiti skrbi?

Nič več iskanja in nakupovanja kartuš

En način je zagotovo, da poskrbite, da ima vaš tiskalnik možnost sistemskega dopolnjevanja črnila. To pomeni, da vaš tiskalnik natisne več kot samo en set kartuš. Ko se črnilo v tiskalniku izčrpa do določene meje, se preventivno prižge lučka, ki opozori na primanjkljaj črnila. O tem sporočite podjetju, ki skrbi za vaš tiskalnik. Podjetje pošlje serviserja, ki vas obišče, dopolni črnilo in opravi pregled tiskalnika. V tem času ves čas nemoteno tiskate, saj je v sistemu še vedno dovolj črnila za tisk. Strošek dopolnjevanja je vključen v fiksno najemnino tiskalnika, kar pomeni, da za obisk serviserja, hitri preventivni pregled tiskalnika in črnilo ne plačate ničesar.

Sistemsko dopolnjevanje primanjkljaja črnila v vašem tiskalniku je ena izmed prednosti celostnega najema tiskalnika. Zaposleni ne zapravljajo časa z iskanjem cenovno ugodnih kartuš, pridobivanjem ponudb, nakupovanjem kartuš in njihovim skladiščenjem. Skrb za kartuše je popolnoma odveč. Strošku nakupa dragih kartuš pa se popolnoma izognete.

Najem tiskalnika prihrani čas in denar v podjetju. Zaposleni so razbremenjeni vseh odgovornosti in ni se jim več treba ukvarjati z nakupovanjem potrošnega materiala in vzdrževanjem tiskalnika.

V primeru okvare delovni proces ni zaustavljen

Pri nakupu tiskalnika je za vzdrževanje tiskalnika treba zadolžiti zaposlene. Za naprednejše posege je treba najeti zunanjega ponudnika, ki zaračunava tarifo za vzdrževanje tiskalnika in posodobitve programske opreme. V primeru okvare tiskalnika se ustavi delovni proces v podjetju, saj tiskalnik ne dela. Ker garancija ne jamči dodelitve nadomestnega tiskalnika, je treba sprejeti odločitev ali investirati v nov tiskalnik ali pa bodo zaposleni izgubljali čas z obiskovanjem kopirnic in iskanjem alternativnih rešitev.

Celostni najem tiskalnika že vključuje celovito vzdrževanje tiskalnika in omogoča prihranek pri času in denarju. Najem vključuje celostno podporo, takojšnjo tehnično razrešitev na daljavo in odziven lokalni servis, ki težave na terenu razreši še isti dan. Ob večji okvari omogoča uporabo nadomestnega tiskalnika, kar pomeni, da delovni proces v podjetju ni zaustavljen. Zaposleni se ne ukvarjajo z garancijskimi listi in situacijami, ko zaradi okvar ostanejo brez delujočega tiskalnika po več tednov.

Servis tiskalnika je vključen v najem

V primeru okvare tiskalnika so stroški popravil tiskalnika ločeni od stroškov rezervnih delov. Strošek vsakega popravila se obračunava posebej. Hkrati je treba pokriti strošek rezervnih delov. Rezervne dele je treba naročiti, za kar so zadolženi zaposleni v podjetju. Zaposleni morajo poiskati ustrezne ponudnike in se dogovarjati glede nakupa. Če rezervnih delov ni na zalogi, se nanje čaka. Čakanje predstavlja časovno zastranitev ter motnjo v delovnih procesih, kar predstavlja strošek v podjetju.

Tega stroška se elegantno rešite z najemom tiskalnika, saj s tem poskrbite, da imate urejeno servisno podporo, potrošni material in tudi rezervne dele.

Skrb za tiskalnik je popolnoma odveč, saj najem vključuje celostno upravljanje in vzdrževanje tiskalnika. V primeru težav pa sta na voljo ekipa tehnične podpore na daljavo in odziven lokalni servis, ki težave na terenu razreši še isti dan.

Optiprint je slovensko podjetje in nudi celostni najem barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav s slovensko inovacijo neskončne kartuše. V paket najema so vključeni tiskalnik ali multifunkcijska naprava, potrošni material, neskončna kartuša, servis ter lokalna podpora. Optiprint nudi rešitev za prihranek časa v podjetju in znižanje stroškov tiskanja, saj je najem usmerjen v nemoteno uporabo tiskalnika in omogoča hitro tehnično in servisno podporo. Podjetja na ta način izdatno privarčujejo pri strošku potrošnega materiala in servisov. Ker je najemnina fiksna, pa podjetja natančno vedo, kakšne stroške lahko pričakujejo v povezavi s tiskanjem.

Optiprint nudi brezskrbnost tiskanja. Tako vam ni treba skrbeti za čisto nič, le za vsebino tiskanja.

V Optiprintu nudijo neobvezujoč brezplačni preizkus najema tiskalnika, zato jih lahko preverite tudi vi.