Vinska klet Metlika se je zelo uspešno spopadla z mednarodno konkurenco vinarjev iz petindvajsetih držav. Tokrat je namreč osvojila prestižni naziv ,,Best in Show,, za najboljši sauvignon na ocenjevanju. Absolutni zmagovalec sauvignonov v Ameriki, ki je dosegel najvišjo oceno, je tako postal sauvignon 2020 iz Vinske kleti Metlika.

Stroga žirija najvplivnejših vinskih strokovnjakov iz celega sveta je na ocenjevanju, med več kot 1000 vzorci vin, nagradila še 3 njihova vina, in sicer s srebrno medaljo vrhunsko modro frankinjo 2018 in modro frankinjo prestige 2018 ter z bronasto medaljo metliško črnino ptp 2019.

Blesteti na takšnem tekmovanju kot je  Great American International Wine Competition je izjemna čast in dokaz, da je kakovost njihovih vin na najvišjem nivoju tako pri zrelih kot svežih vinih. Ti rezultati  jim  dajejo dodaten zagon in spodbudo za naprej.

Veseli in ponosni so na celotno ekipo, ki skozi celo leto s skrbnim delom, predanostjo in strokovnim znanjem prispeva k uresničevanju njihovih ciljev.