PREVROČA VODA

Pod tuš za največ petnajst minut!

Mojca Kopriva
26. 2. 2022, 21.31
Deli članek:

Morda bo ta prispevek nekoliko razočaral tiste, ki radi v objemu vroče vode preživite malo več časa.

Dreamstime
Pretirano namakanje v vodi v kombinaciji z geli za tuširanje dodatno izsuši kožo.

Prhanje ob koncu napornega dneva je lahko ravno tisto, kar potrebujemo, da se malo sprostimo, se ogrejemo in pripravimo na spanje. Za nekatere je to večerni ritual za zaključek dneva, za drugi jutranji ritual prebujanja, spet za tretje pa je lahko oboje. Ne glede na to, v katerem času dneva se tuširate, prha ne bi smela trajati predolgo. Strokovnjaki pravijo, da je idealno, da tuširanje ne traja dlje kot 15 minut. Ker se večina ljudi tušira s (pre)vročo vodo, lahko ta začne negativno vplivati ​​na našo kožo, lase in nohte. Najbolje je, da se prhate od pet do največ 15 minut.

Le enkrat na dan

Poudarjajo, da tudi tuširanje večkrat na dan ni priporočljivo. Izjema so situacije, ko pridete s telovadbe, ali če je kakšna druga nujna situacija, vendar vam ne sme preiti v navado, da se tuširate večkrat na dan.

Ne prevroče

Dolgo prhanje pa tudi prepogosto prhanje lahko negativno vplivata na vašo kožo, saj jo bo izsušila in z nje odstranila preveč naravnega olja. Zaradi tega se lahko vaša koža začne luščiti. Prepogosto in predolgo tuširanje s toplo ali celo vročo vodo v kombinaciji z geli za tuširanje lahko s kože spere naravno zaščito, s tem pa ta postane bolj občutljiva tudi na vdor virusov in bakterij. Eden od načinov za zmanjšanje negativnih učinkov predolgega tuširanja je, da ne uporabljate prevroče vode, ampak čim bolj hladno. Vaši koži in lasem hladna voda ne bo naredila toliko škode, vendar tudi z njo ne pretiravajte. Ko se vaša koža naguba, je to zanesljiv znak, da je čas, da se umaknete iz tuša ali kopalne kadi!