Zanimivosti

Kako oddati stanovanje v najem z manj stresa in več profita?

Oglasno sporočilo
28. 1. 2022, 09.00
Posodobljeno: 28. 1. 2022, 09.32
Deli članek:

Če ste lastnik stanovanja ali hiše in ste svojo nepremičnino v preteklosti že oddajali najemnikom, potem veste, s čim se vse lahko soočate kot lastnik.

Uničevanje pohištva, malomarnost pri skrbi za čistočo, zamujanje s plačili in neplačevanje stroškov, so le nekatere izmed stvari, ki lahko poskrbijo za ogromne finančne izgube. Če vas zanima kako oddati stanovanje v najem s čim večjim profitom in si ob enem izogniti vsem težavam z vašimi bodočimi najemniki, lahko več izveste v nadaljevanju tega članka.

Erasmus Home je slovenska spletna platforma, ki je specializirana za oddajo stanovanj, sob in postelj študentom, ki Slovenijo obiščejo v okviru mednarodnega programa izmenjave študentov. Erasmus študenti so postali prava zlata jama, saj njihovo bivanje običajno ne traja več kot en semester, datumsko pa se študentski semestri ne prekrivajo z vrhom turistične poletne sezone od meseca julija do septembra. S pomočjo Erasmus Home je zdaj lahko vaša nepremičnina v bližini univerz, oddana in zapolnjena skozi celotno šolsko koledarsko leto, ob enem pa so vam vaše namestitve še vedno na voljo, za oddajanje v turistične namene med najbolj profitabilnimi meseci.

Torej, kako oddati stanovanje v najem in zaslužiti več? Odgovor je enostaven. Erasmus Home vaše namestitve zapolni v tako imenovanih mrtvih mesecih, vaša nepremičnina pa tako nikoli ne sameva. Polna zasedenost vaših namestitev po višjih cenah pa pomeni, da se vaš letni zaslužek lahko konkretno zviša. Če imate v lasti nepremičnino in jo želite, kar se da najbolje finančno izkoristiti, izpolnite obrazec oddam stanovanje še danes.

Kako oddati vašo nepremičnino na Erasmus Home?

Na Erasmus Home spletni platformi, vašo hišo, stanovanje, sobo ali posteljo lahko začnete oglaševati na enostaven in hiter način v samo 5 korakih:

  1. Izpolnite obrazec: Izpolnite spletni obrazec in vanj vključite točno lokacijo, ter čim več informacij o vaši nepremičnini. Zraven seveda priložite tudi slike.
  2. Dogovorite se za ogled: Po izpolnjenem obrazcu se dogovorite za ogled nepremičnine. Tam bo ekipa Erasmus Home zabeležila vse vaše zahteve in pravila hišnega reda, ki jih zahtevate od najemnikov. Na ogledu prav tako podpišete medsebojni dogovor o sodelovanju.
  3. Vaša nepremičnina je objavljena: Ko so pridobljena vsa potrebna soglasja in podatki, se vaša nepremičnina objavi na spletni platformi Erasmus Home. Oglasi o prosti namestitvi, pa bodo prav tako objavljeni na vseh socialnih omrežjih Erasmus Home, kjer ga običajno hitro zasledijo študenti iz številnih svetovnih univerz. Oglasi so vedno objavljeni s končno ceno in zajemajo tudi mesečne stroške.
  4. Povpraševanja so tu: Ob zanimanju za vašo namestitev, ste o tem nemudoma obveščeni. Študentom, ki se zanimajo za najem, so predstavljeni vsi finančni in pogodbeni pogoji, s katerimi se je potrebno strinjati.
  5. Vaša nepremičnina je oddana: Z najemniki, se pred njihovim prihodom na Erasmus izmenjavo sklene pogodba, ob podpisu, pa se v naprej do vas poravna tudi vse finančne obveznosti, kot so depozit oz. varščina.

Erasmus Home najbolj profitabilna izbira

Samo v lanskem letu, so bile vse nastanitve na Erasmus platformi med študentskim šolskim letom stoodstotno zasedene, saj so bile namestitve oglaševane študentski bazi iz več kot stotih univerz po vsem svetu. Ker časovno študentski najemi ne zajemajo viška poletne sezone, so lahko lastniki stanovanj s pomočjo Erasmus Home, svoje nepremičnine oddajali po višjih cenah in pri tem dosegali večje letne donose. Vse stroške povezane s storitvami same platforme, pa so plačali šele, ko so prejeli vsa plačila iz strani svojih najemnikov. Vsekakor zmagovalna kombinacija, se strinjate?

V kolikor torej želite iz vaše nepremičnine iztržite več, vam platforma nudi tudi možnost razdelitve na posamezne postelje oz. sobe, ki se jih na spletni strani lahko oglašuje ločeno. Pri Erasmus Home poskrbijo tudi za tranzicijo prihodov in odhodov najemnikov, kar vam bo vsekakor prihranilo pri času. Prav tako je poskrbljeno za redno komunikacijo med samimi najemniki in lastniki, prav tako pa so na voljo za morebitna dodatna vprašanja.

Zdaj veste kako oddati stanovanje v najem na najbolj efektiven način. Z Erasmus Home spletno platformo, se bo vaš letni zaslužek pri oddaji nepremičnine občutno povečal, prav tako pa lahko skrb za red in mir in težave z rednimi plačili postanejo preteklost.

Zaslužite z oddajo vaše nepremičnine veliko več, na enostaven in hiter način. Ne odlašajte, kliknite tukaj in jih kontaktirajte, saj so razpisi študentskih izmenjav že v zaključnih fazah, rezervacije nastanitev pa že v polnem teku.