Zanimivosti

Kako posneti čudovite fotografije v snegu, tudi brez stojala?

Oglasno sporočilo
25. 1. 2022, 16.50
Posodobljeno: 25. 1. 2022, 16.52
Deli članek:

Pravijo, da je zima za fotografijo najlepši čas, ker sneg oblikuje ogromno zanimivih motivov.

Tiho čudo zasnežene pokrajine, otroci ali prijatelji na smučeh, skakanje vašega kosmatinca po snegu so trenutki, ki jih ne želimo zamuditi. Še dobro, da so pri podjetju Samsung razvili pametna telefona Samsung Galaxy Z Flip3 5G in Z Fold3 5G, ki omogočata, da takoj in enostavno ujamete prav vse posebne zimske trenutke.

Izjemne kamere za vsak trenutek

Samsung Galaxy Z Flip3 5G in Z Fold3 5G sta pametna telefona, ki se ponašata z odličnimi kamerami. Galaxy Z Fold3 5G  inovativni sistem multikamere, ki prinaša izjemno izkušnjo za ustvarjanje epskih zimskih fotografij, ki vas bodo povsem prevzele. Noben drug telefon Samsung ne posname takšnih fotografij in videoposnetkov. Način fotografiranja lahko prilagodite kar s petimi različnimi kamerami na treh različnih mestih. Kamera deluje tudi v zelo slabih svetlobnih razmerah, pa vendar fotografija še vseeno ohrani vse barve in ostrino.

Galaxy Z Flip3 5G pa ima tri kamere, eno spredaj na zaslonu in dve na hrbtni strani. Njegov zunanji zaslon za selfije omogoča, da ujamete trenutek, brez da bi odprli telefon. Enostavno le pritisnite gumb za glasnost, ki se nahaja ob strani in sprožite. Poleg tega vam zunanji zaslon Z Flip3 5G omogoča tudi, da lahko kar z rokavicami preverite ali ste prejeli kakšno novo sporočilo, brez odpiranja.

Vam fotografija ni uspela?

V primeru, da se vam zalomi pri fotografiji vam Galaxy Z Fold3 5G  priskoči na pomoč. Na njegovem velikem 19,3 centimetrskem brezkončnem AMOLED zaslonu lahko posneto fotografijo hkrati gledate in urejate, brez da bi odprli galerijo. Telefon le prepognite in aktivirajte prepogljiv način ali pa vklopite način za predogled slike v kameri, da spremenite razporeditev in že lahko popravite vse malenkosti, ki so vas na sliki zmotile, še preden jo pošljete naprej. Če pa želite na fotografijo še kaj napisati, pa vam Z Fold3 5G omogoča tudi uporabo pisala S Pen. S pisalom se le dotaknete stekla in že lahko pišete in rišete.

Nasveti za popolno fotografijo 

- Leča na kameri naj bo vedno vedno čista: ker na telefonu ni zaščitnega pokrovčka, se lahko hitro umaže. 

- Telefon držite z obema rokama ali ga prestavite v prepogljiv način, ki deluje kot stativ.

- Prepričajte se, da ima vaš telefon dovolj prostora za shranjevanje fotografij.

- V nastavitvah preverite kakovost fotografije: boljša kakovost samodejno pomeni, da bo velikost slikovne datoteke večja.

- Izogibajte se uporabi digitalnega zooma, saj bo le-ta poslabšal kakovost fotografije: namesto tega se fizično približajte subjektu, če je le-to mogoče.

Fotografirajte brez stojala in selfie palice

Prostoročna svoboda, ki jo omogoča prepogljiv način na obeh napravah, omogoča snemanje tudi brez stojala ali selfie palice. Tako so stresene fotografije le še preteklost. Telefon le postavite na ravno ploskev in prepogljiv način bo deloval kot stativ. Telefon bo stal pod določenim kotom in poskrbel za stabilizacijo kamere, vi pa boste naredili neverjeten zimski posnetek.

Izjemno odporen na padce in vodo

Kaj hitro se nam lahko zgodi, da nam telefon zaradi rokavic ali mrzlih rok zdrsne in pade v moker sneg. Pri tem ste lahko brez skrbi, saj sta pametna telefona Samsung Galaxy Z Fold3 5G in Z Flip3 5G narejena iz najvzdržljivejših materialov doslej. Oba sta tudi vodoodporna, saj ocena IPX8 pomeni, da ga lahko brez skrbi odprete, tudi če vas ujame dež ali snežni metež.

Ekrani obeh telefonov so močno zaščiteni, saj so narejeni iz Corning® Gorilla® Glass Victus™ stekla. Odlikuje ga tudi izjemno močan in obenem lahek Armor aluminijasti okvir s kar 10 % večjo vzdržljivostjo, ki ščiti notranje dele telefona kot pravi ščit. Gre namreč za najmočnejši Samsung aluminijasti okvir do sedaj.

Tehnološki napredek in funkcije, ki jih ponujata telefona za fotografiranje, so zelo impresivne. Samsung Galaxy Z Flip3 5G in Z Fold3 5G vas zagotovo ne bosta razočarala in navdušenja nad zimskimi vragolijami ne boste zgolj doživeli, temveč ga boste tudi učinkovito dokumentirali. Kaj vse še ponujata izvrstna pametna telefona pa si lahko preberete na https://www.samsung.com/si/.