Predane zavetišču

Moški v sedmih kletkah hranil kar 800 ptic skobčevk

L.J.
27. 12. 2021, 12.52
Posodobljeno: 27. 12. 2021, 12.56
Deli članek:

V zavetišče v ameriškem Detroitu je poklical sin človeka, ki je doma nakopičil kar 800 skobčevk, ki so se v grozljivih razmerah gnetle v 7 kletkah.

Facebook
Nekaterim od prinešenih ptic skobčevk so že našli nov dom

Zavetišče v Detroitu Detroit Animal Welfare Group je med božičnimi prazniki prejelo klic človeka, ki je trdil, da ima njegov oče doma preveč skobčevk. Zatrdil je, da je skobčevk okoli 40, in zaposlenim v zavetišču povedal, da jih bo pripeljal v njihovo oskrbo, saj da jih ima oče preveč, in da ne zmore več skrbeti za njih.

Ko pa se je sin pojavil v zavetišču, so zaposleni doživeli šok. Namesto 40 skobčevk, kot je bilo obljubljeno, je moški pripeljal skoraj 800 skobčevk. Za še večji šok je poskrbel s tem, da je bilo 800 malih ptic zaprtih le v 7 kletk, kjer so se tesno tiščale in trpele v izredno slabih razmerah. 

Po besedah sina je oče želel vzgojiti zgolj nekaj ptic, a mu je situacija ušla izpod nadzora. Po besedah zaposlenih v zavetišču se skobčevke množijo zelo hitro, vendar je odgovornost lastnika, da to prepreči. 

V zavetišču so takoj po prejeti pošiljki 800 skobčevk zaposleni skočili na noge in skušali pomagati močno oslabljenim pticam.