Zanimivosti

Na slovenske ceste je zapeljal novi Suzuki S- Cross

Oglasno sporočilo
30. 12. 2021, 14.55
Posodobljeno: 30. 12. 2021, 15.05
Deli članek:

Življenje prinaša vedno nove izzive. Nanje se lahko pripravite ali pa se pustite presenetiti. Suzuki S-CROSS vam olajša izbiro. Drzna, prepričljiva oblika športnega terenca in pametni varnostni sistemi predstavljajo le začetek. Tu je še obilica prostora za družino, prijatelje, prtljago in tehnologija štirikolesnega pogona ALLGRIP, ki vam pomaga obvladovati različne vozne podlage. Zato ne skrbite, kakšna bo vaša nadaljnja pot. Bodite pripravljeni prestopiti meje.

Dovršen, drzen in prostoren

Pogosto slišimo, da ne smemo soditi na prvi pogled, a S-CROSS že s prvim pogledom razkrije svoj pravi karakter. Prikaže se vam čvrsto športno terensko vozilo z mogočnim izgledom, ki z velikimi zgornjimi in spodnjimi režami v prednji maski vzbuja pozornost in si želi pustolovščin. A s pogledom od blizu opazite tudi njegovo dovršenost, prefinjenost in uglajenost. S-CROSS tudi v notranjosti ponuja razkošje. Prostorna kabina ustvarja občutek razsežnosti z velikim vetrobranskim steklom in odlično vidljivostjo ob straneh. Preverite in občudujte, kar ste do sedaj zamujali.

S-CROSS je opremljen s prisilno polnjenim 1.4 BOOSTERJET bencinskim motorjem z neposrednim vbrizgom goriva in veliko navora. Turbinski polnilnik z vmesnim izmenjevalnikom toplote (intercooler) sili zrak pod tlakom v valje in omogoča motorju doseganje največjega navora že v območju nizkih vrtljajev. Na voljo sta 6-stopenjski ročni ali samodejni menjalnik.

Blagi hibridni sistem

Zavedati se, kaj hočete in kdaj to hočete – to je čut, ki ga voznikom ponuja S-CROSS s svojim hibridnim sistemom. Lahko se vključi, da med ležernimi vožnjami izboljša učinkovitost porabe goriva ali doda moč, ko jo potrebujete. S-CROSS je opremljen z 48V SHVS blagim hibridnim sistemom. Sestavljajo ga 48V ISG (integrirani zaganjalnik) s funkcijo elektromotorja, 48V litij-ionska baterija in 48-12V DC/DC pretvornik. Sistem uporabi regenerirano energijo, ki se ustvari ob zaviranju, da zmanjša porabo goriva in izboljša vozne zmogljivosti.

Štirikolesni pogon AllGrip

S-CROSS lahko razvaja tudi s sistemom štirikolesnega pogona ALLGRIP SELECT, zaradi katerega imate nadzor v vsaki vozni situaciji. Suzukijeva patentirana tehnologija štirikolesnega pogona vam zagotavlja zmožnost premagovanja vsake ceste. Možnost izbire štirih načinov vožnje (Auto, Sport, Snow, Lock) vam omogoča, da izberete tisto nastavitev štirikolesnega pogona, ki najbolj ustreza voznim razmeram. Le izberite način in se samozavestno prepustite vožnji ter zaupajte sistemu ALLGRIP SELECT, da bo opravil svojo nalogo.