Zakaj bi morali EU bolje poznati?

Ali se tega zavedamo, ali pa ne - odločitve, sprejete na evropski ravni, vplivajo na zakonodajo in posledično krojijo tudi naša vsakdanja življenja, zato je dobro, če se z EU pobližje spoznamo. Bolj kot odkrivamo vpliv Evropske unije na naše življenje, bolj nam postaja zanimivo tudi dogajanje v institucijah EU. In več kot vemo o evropski politiki, lažje uporabljamo vzvode za vplivanje na njeno delovanje, ki jih imamo v rokah. Ne nazadnje tudi z izbiro svojih predstavnikov na naslednjih volitvah v Evropski parlament, sprožitvijo evropske državljanske pobude, s sodelovanjem v razpravah s predstavniki evropskih institucij ...

doživi-evropo
Evropska unija vpliva na vaše življenje bolj, kot si (morda) mislite.

Kako do največ informacij na enem mestu?

Evropska unija je - komisija, parlament, svet in številne druge institucije na področju politike, kulture, gospodarstva, znanosti, športa in delovanje mnogih drugih področij, v katere smo vključeni. Da bi razumevanje te strukture čim bolj poenostavili in približali našim državljanom, so v interaktivnem multimedijskem centru DOŽIVI EVROPO zbrali vse informacije na enem mestu. Tam na edinstven in enostaven način predstavijo delovanje EU, dogajanje v Evropskem parlamentu in pojasnijo, kako lahko sami vplivamo na evropsko politiko. In to v kar 24 jezikih.

eu-exp-ljubljana-banner3

Obiščite Hišo EU na Dunajski 20 v Ljubljani, vsak delovni dan med 9. in 18. uro. Obisk je brezplačen, najdete pa jih tudi na spletu.

Komu je  namenjen multimedijski center?

Multimedijski center v Hiši EU je nastal na pobudo Evropskega parlamenta v sodelovanju z Evropsko komisijo. Namenjen je vsem, ki bi radi bolje spoznali Evropsko unijo in njeno delovanje, tako posameznikom kot organiziranim skupinam, ki si lahko rezervirajo tudi vodene oglede in delavnice na temo EU.

V njem zelo radi gostijo šolske skupine različnih starosti, ki jim ustrezno prilagodijo program vodenja, obiskovalcem pa je na voljo tudi široka paleta tiskanih poučnih vsebin.

doživi-evropo

Z veseljem vas bodo seznanili tudi s programom dogodkov, ki jih gostijo v konferenčnih prostorih Hiše Evropske unije, od priložnostnih kulturnih nastopov in projekcij filmov, do poučnih razprav o različnih evropskih temah. Vstop je, seveda, brezplačen.