Podjetje Samsung Electronics je pred kratkim objavilo uradno predstavitev posodobljenega operacijskega sistema One UI 4, ki bo prvič na voljo v seriji naprav Galaxy S21, ki vključuje Galaxy S21, Galaxy S21+ in Galaxy S21 Ultra. Z novimi možnostmi prilagajanja, nastavitvami zasebnosti in še lažjemu dostopu do širokega ekosistema Samsung, One UI 4 prinaša še boljšo mobilno izkušnjo, ki v ospredje postavlja uporabnika, njegove potrebe in zahteve.

“Zavezali smo se, da bomo vsem našim uporabnikom zagotovili najboljšo možno mobilno izkušnjo takoj, ko bo to mogoče,” je poudaril Janghyun Yoon, Izvršni podpredsednik in vodja oddelka za Mobilni operacijski sistem pri Mobile Communications Business, Samsung Electronics, in dodal “One UI 4 izpolnjuje to obljubo, saj uporabnikom mobilnih naprav Galaxy prinaša še več prilagajanja in nastavitev zasebnosti. A ne bomo se ustavili pri tem. Kmalu bo ta operacijski sistem na voljo tudi ostalim uporabnikom pametnih telefonov in tablic ter jim tako omogočil brezhibno izkušnjo v našem celotnem ekosistemu.”

samsung

Tvoj Galaxy, Tvoj Način

One UI 4 uporabnikom omogoča ustvarjanje prilagojene mobilne izkušnje, ki je temelji na njihovih edinstvenih potrebah in izražanju individualnosti.

Izbirajo lahko med velikim naborom barvnih palet, ki prilagodijo ‘look&feel’ celotne naprave - od zaslona, do ikon, menija, gumbov in ozadja. Na novo zasnovani pripomočki pa omogočajo še boljše prilagajanje. Še nikdar ni bilo lažje svoji mobilni napravi vnesti toliko individualnosti. Uporabnik se odslej lahko povsem preprosto izrazi z še večjim naborom emojijev, GIF-ov in nalepk, ki so na voljo kar s tipkovnice.

Zaščiti, kar je najbolj pomembno

Ni zasebnosti brez visoke varnosti. Zato Samsung z operacijskim sistemom One UI 4 uvaja najnovejše možnosti zasebnosti in zaščite. Uporabnik lahko izbere, kaj želi ohraniti le zase. Naprava opozori, ko neka aplikacija želi dostop do kamere ali mikrofona, uporabnik pa lahko do vseh nastavitev varnosti enostavno dostopa preko nove nadzorne plošče, ki na enem mestu združuje vse nastavitve varnosti in zasebnosti.

samsung

Povezava z razširjenim Samsung Ekosistemom

Z izjemno mobilno izkušnjo, ki jo prinaša One UI 4 lahko uporabnik izkusi vse prednosti izjemnega ekosistema naprav Samsung in aplikacij drugih ponudnikov.

Partnerstva med podjetjem Samsung in drugimi vodilnimi tehnološkimi velikani, kot je Google, uporabniku zagotavljajo brezhibno izkušnjo ob uporabi storitev in aplikacij. To pomeni, da uporabnik lahko preprosto uživa ob uporabi aplikacij kot je na primer Google Duo, ki omogoča visoko kakovostne videoklice med prijatelji in družinskimi člani.

Ne glede na to ali uporabnik uporablja napravo Galaxy Fold, Galaxy Watch ali Galaxy Tab, mu je na voljo poenoten izgled in uporabniška izkušnja. Vse te naprave lahko tudi preprosto poveže in sinhronizira.

Dostopnost

One UI 4 je na voljo od 15. novembra na seriji naprav Galaxy S21. Kmalu pa bo na voljo tudi na prejšnjih serijah Galaxy S in Note, kot tudi na seriji prepogljivih pametnih telefonov serije Z in tabličnih naprav Galaxy A.

Hkrati s to najavo Samsung predstavlja tudi posodobljeno različico programske opreme za pametne ure Galaxy Watch, ki vsem uporabnikom prinaša izboljšave storitev Zdravje in nove številčnice.

Več informacij o Samsung izdelkih in storitvah najdete na samsung.si

 O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na news.samsung.com.