K licitaciji vabimo tako posameznike kot podjetja, katerim družbena odgovornost predstavlja eno najpomembnejših vrednot.

Kako sodelovati;
→ Svojo ponudbo skupaj z vašimi kontaktnimi podatki najkasneje do 15.12.2021 prosimo pošljite na elektronski naslov katarina@rta.si.
→ Zmagovalni dražitelj bo znan 16. 12. 2021. V primeru enakih ponudb, imajo prednost tisti dražitelji, ki so prvi poslali svojo ponudbo.

Naj bo v prazničnem decembru za družine, ki so se znašle v stiski, za otroke, mladostnike in starejše manj skrbi in več dobrega. K uresničitvi teh želja lahko prispevamo tudi mi. Posamično. Skupaj.

mark smirnov
/
Likovno delo, ki je na prodaj.

O umetniku

Mark Smirnov je v Slovenijo pripotoval na povabilo generalnega direktorja Nogometnega kluba Celje Valeriya Kolotiloa, ki je prav tako iz Moskve. Več dni je ustvarjal v Celju in slikal vedute mesta ter Starega gradu. Slika, ki je na prodaj, je nastala letos poleti.

Smirnov je z odliko diplomiral na Ruski akademiji za umetnost, prejel je tudi številne nagrada za svojo delo v Rusiji, Italiji in Nemčiji. Veliko potuje po svetu in slika pokrajine. Dlje časa je ustvarjal tudi na Kitajskem, sicer pa živi in dela v Rusiji ter v Italiji. Skupaj z očetom, ki je prav tako akademsko izobražen slikar, ima v centru Moskve prodajno galerijo Smirnov Gallery. Na leto nariše več kot 100 slik in vse tudi uspešno proda.

O dobrodelni akciji Za nasmeh v mestu

Dobrodelna akcija »Za nasmeh v mestu« letos poteka že osmič. Organizatorji dobrodelne akcije smo Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in RTA agencija.

Vsa zbrana sredstva pretvorimo v darilne bone Dobimo se v mestu, za nakupovanje v poslovnih lokalih v mestnem jedru Celja. Obdarjenci lahko vnovčijo darilne bone v več kot 50 trgovskih in storitvenih poslovnih lokalih, vsak obdarjenec prejme 40 evrov.

Darilne bone bosta posameznikom razdelili dve humanitarni organizaciji; Škofijska Karitas Celje ter Območno združenje rdečega križa Celje. Obdarili bodo otroke, družine z več otroki, starejše in posameznike, ki so se zaradi različnih razlogov znašli v stiski.
V preteklih šestih letih smo skupaj zbrali 152.374,97 evrov. Leta 2017 smo dodatno zbrali 6.400 evrov za Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Pomagali smo številnim družinam in posameznikom ter jim privabili nasmeh na usta in solze hvaležnosti v oči. Pokazali smo jim, da niso prezrti in pozabljeni.

Dobrodelna akcija Za nasmeh v mestu je ena redkih, kjer se vsa zbrana sredstva namenijo v dobrodelne namene. Nihče od sodelujočih si ne obračuna nobenih stroškov. Hkrati pa prispevamo k poslovni živahnosti v mestu. Vsi darilni boni so računalniško evidentirani, kar nam omogoča preglednost porabe.

Obdarjenci si z njimi kupijo tisto, kaj najbolj nujno potrebujejo in morebiti še kakšen priboljšek, ki jim polepša božično-novoletni čas.