Zanimivosti

ALEJA prava čarobna destinacija in raj za otroke

Oglasno sporočilo
2. 12. 2021, 11.30
Posodobljeno: 2. 12. 2021, 11.34
Deli članek:

ALEJA si je poleg naziva najsodobnejšega slovenskega nakupovalnega središča letos prislužila še laskavi naslov najboljšega novega nakupovalnega središča na svetu.

Robert Krumpak
Pravljična ALEJA

»Veseli in ponosni smo. Leto 2021 je za nas posebno, saj smo v njem veliko dosegli,« je poudaril Toni Pugelj, direktor ALEJE.

Edinstveno drsališče in čarobna okrasitev

V predbožično-novoletnem času so njihovo edinstveno ALEJO SKY spremenili v pravljično drsališče, ki je odprto vse dni v tednu. To je pravzaprav edino drsališče na strehi v Ljubljani in edino drsališče na prostem, ki je v prestolnici odprto v tem času. Na kar 750 kvadratnih metrih lahko obiskovalci uživajo v nepozabnem drsanju nad mestom. Na voljo so tudi 100 metrov dolge ledene steze, ki se raztezajo izven večnamenskega igrišča.

Pred božično-novoletnimi prazniki so poskrbeli za čarobno praznično vzdušje. Središče je res zasvetilo v vsem svojem sijaju. Skupaj imajo kar 300.000 prazničnih lučk. Pripravili so bogato zunanjo in notranjo dekoracijo središča, ki jo prijetno zaokrožuje tudi božično-novoletni sejem. Z današnjim dnem se pričenja dogajanje ALEJINA praznična pošta, ta vikend bo središče obiskal Miklavž, ki ga bodo spremljali navihani parklji in pridni angelčki. Sledi vikend prazničnih presenečenj in nato tudi Božičkov vikend. Dogajanje v tem mesecu bo zelo pestro, zabavno in zanimivo, vse aktivnosti pa bodo izpeljali varno in v skladu z določili trenutnih ukrepov.

Robert Krumpak
Pravljična ALEJA

Posebnost ALEJE SKY

ALEJA SKY je v letošnjem letu dodatno oživela. Obiskovalcem omogočajo ravno to, da združijo nakupovanje z zabavo, športnimi aktivnostmi, različnimi dogodki, doživetji in bogato kulinarično ponudbo. Ravno zaradi tega je ALEJA SKY tako priljubljena točka. »ALEJA SKY je tudi ena izmed stvari, ki je prepričala žirijo, ki nam je podelila nagrado Global RLI Award,« je izpostavil Toni Pugelj. ALEJA je s to nagrado postala najboljše novo nakupovalno središče na svetu. Premagali so ostale finaliste iz Kitajske, Italije in Srbije. »Vsa ta središča so večja, kot je naše, ampak ALEJA ima dušo. V to smo bili prepričani že takrat, ko smo se odločili za ta projekt. Povezali smo ga z mestom Ljubljana in v notranjost umestili elemente prestolnice – Tromostovje, Prešernov trg, Ljubljanico, zelenje … To so faktorji, ki so na eni strani vplivali na našo nagrado, na drugi pa nakupovanje in vse dejavnosti, ki jih poleg izvajamo,« je opisal Toni Pugelj.

Na ALEJO SKY pride tudi veliko športnih navdušencev, društev in vplivnežev. Na voljo so jim večnamensko igrišče za košarko, mali nogomet in rokomet, fitnes na prostem, ki ga sestavljajo drogovi za dvigovanje, bradlja in druge naprave, ter sodobno otroško igrišče. Poskrbeli so tudi za ljubitelje teka, ki imajo 300 metrov dolgo tekaško progo, ki se vije okoli športnih naprav in zelenic. Obiskovalci se lahko podajo tudi na poligon za preizkus spretnosti.

ALEJA SKY je posebna tudi zaradi svoje kulinarike. Tukaj lahko obiskovalci doživijo okuse s celega sveta, od slovenske, kitajske, mehiške pa vse do italijanske kuhinje. Bogato kulinarično ponudbo dopolnjujejo tudi ponudniki hitre prehrane in prigrizkov.

Dogajanje za otroke

Nakupovanje v najsodobnejšem nakupovalnem središču res predstavlja doživetje in obenem izlet za vso družino. Na svoj račun v veliki meri pridejo tudi najmlajši. Zanje so recimo letos organizirali veliko različnih gledaliških predstav. Odprli pa so tudi prvi Planet Lollipop. »Res se je izkazalo, da to otroci potrebujejo. Obisk je glede na razmere nadpovprečen. To je pravi raj za najmlajše. Igrajo se lahko na več kot 500 kvadratnih metrih,« je dodal direktor ALEJE.

Robert Krumpak
Pravljična ALEJA

Varnost je na prvem mestu

Vseskozi dajejo varnosti velik poudarek. Ves čas skrbijo za nadpovprečne higienske in varnostne standarde. Redno se razkužujejo stične točke, kot so ročaji ograj in tekočih stopnic ter drugo okovje in gumbi v dvigalih in na bankomatih. Obiskovalcem so na voljo avtomatična razkužila za roke pred vsakim vhodom v nakupovalno središče in vsako trgovino. Ukrepi so bili nedavno tudi certificiranis strani inšpekcijske službe TÜV AUSTRIA. »Bili smo prvo nakupovalno središče, ki je pripeljalo testirno točko, prav tako smo omogočili obiskovalcem cepljenje proti Covid-19 in gripi,« je še dejal Toni Pugelj.