Zvončki, marjetice, nageljni, tulipani, vrtnice, vinska trta, ptički in srčki so motivi, ki so našim prednikom pomenili lepoto. S temi motivi so nekoč krasili vsakdanje predmete, v novi kolekciji Jolande Thaler pa so dobili glavno vlogo, saj krasijo tako ženske kot moške modne kose. Ti so enobarvni, zgolj v odtenkih bež, modri in beli. Oblikovalka jih je izbrala kot reprezentacijo dragocenih slovenskih naravnih virov; zemlje, vode in zraka. S pisanimi ornamenti Jožeta Karlovška krasijo oblačila, kot so jih nekoč krasili našim prednikom. Ornamenti so prezentacija narave, sporočilna vrednost kolekcije pa nosi tudi skrb za zaščito naše čudovite narave in njeno ohranjanje. Kolekcija sicer ni bila izbrana na natečaju, bila pa je predstavljena na modni prireditvi Modni navdihi.

Jolanda Thaler vsako leto pripravi 4 različne kolekcije, ki jih predstavi bodisi kot odzive na aktualna družbena dogajanja, bodisi kot modne vizije. S svojim predanim delom, v katerega vlaga veliko izvirnosti in ljubezni do vsega lepega, je nedvomno veliko prispevala k prepoznavnosti slovenske mode. S svojimi izčiščenimi linijami kolekcij se lahko postavi ob bok svetovnim kreatorjem.

Zgodba kolekcije Slovenski ornament Jože Karlovšek je ohranjanje kulturne dediščine velikana slovenske ornamentike, je zgodba njegove družine, ki sedaj nadaljuje njegovo delo s kolekcijo. Vnukinja Jožeta Karlovška Katarina Karlovšek je zasnovala kolekcijo Slovenski ornament Jože Karlovšek, ki danes ponuja več kot 60 različnih izdelkov za poslovna, protokolarna in spominska darila. S kolekcijo nadaljuje njegovo delo in ohranja našo bogato kulturno dediščino slovenskega ornamenta. Med najbolj prepoznavnimi izdelki so rokovnik, nalivno pero, prestižna pisala, srebrnik, kozarci, prtički, zvezki in čudovit nakit. Kmalu bo predstavila tudi modno žensko uro, izdelano v Zlatarni Celje, ki bo še obogatila prestižno kolekcijo.