Zanimivosti

S 5G do edinstvenih doživetij

Vsebino omogoča Telemach
15. 11. 2021, 06.54
Deli članek:

Kakšno je bilo življenje nekoč, je vprašanje, s katerim se večkrat ubadamo, ga raziskujemo. O tem seveda obstaja nešteto knjig, a koliko več bi nam pomenilo, če bi lahko bolj doživeto izkusili, kako so bile določene stvari videti v nekih drugih časih. Odgovor na te naše želje ponuja mobilno omrežje naslednje generacije 5G, ki nam bo zagotovilo številne prednosti, tudi na področju popotovanj (v preteklost).

Z izjemno hitrim prenosom podatkov, tako rekoč nično zakasnitvijo, možnostjo povezave tudi do milijon pametnih naprav na kvadratni kilometer in tehnologijo obogatene resničnosti (AR) se nam bodo odprle povsem nove razsežnosti. Naša potovanja bodo postala lažja, hitrejša, bolj udobna, potovalni čas z vlaki in avtobusi bolj predvidljiv, naše izkušnje pa bodo močno obogatene.

S pomočjo novih tehnologij v kombinaciji s 5G bomo lahko uživali v vseh prednostih pametnih mest, med obiskom gradov in muzejev bomo lahko potovali v preteklost in doživeli njihove podobe iz starih časov, pogledali bomo lahko, kako so bile nekoč videti rimske terme ali pa viteški turnirji. In podali se bomo lahko tudi v strogo zavarovane narodne parke ali pa se pobliže spoznali z izumrlimi živalskimi vrstami, ki se bodo pred nami sprehajale v naravni velikosti, avtentičnih barv in oglašanjem. Doživetja, kakršna si bomo res zapomnili.


Telemach prvi

Omrežje 5G nam bo torej omogočilo edinstveno vsebino in prvi, ki je pri nas predstavil gigabitno omrežje s pravo 5G izkušnjo, je bil Telemach. Omrežje 5G zdaj ponuja že v 20 večjih mestih po Sloveniji, hkrati pa pospešeno nadaljuje njegovo vzpostavitev. Ob tem je spet tudi nadgradil svoje najbolj prodajane mobilne pakete VEČ! Zdaj vsi vključujejo neomejeno količino klicev in SMS sporočil, povečala se je tudi količina prenosa podatkov, v paketu VEČ je je na voljo 5 GB, v paketu ŠE VEČ kar 100 GB, medtem ko je v paketu NAJVEČ že dalj časa neomejena.