Zanimivosti

Za katero pametno uro se odločiti?

Oglasno sporočilo
22. 10. 2021, 09.51
Posodobljeno: 27. 10. 2021, 11.52
Deli članek:

Pametne ure so vse večji hit tudi pri nas. Preverite, katere funkcije ponujajo, kako izbrati najboljšo zase in na kaj morate biti pri izbiri pozorni!

Pametne ure so vse bolj priljubljene in danes jo ima praktično že vsak. In le kako jih ne bi oboževali? Čudoviti dizajni, praktičnost in malo morje podatkov, ki vam lahko pridejo prav.

Seveda pa so si ure med seboj različne in njihova izbira je odvisna predvsem od vaših potreb. Tokrat vam pomagamo pri odločitvi, katera pametna ura bi bila najboljša za vas.

Katere so funkcije, ki jih ima pametna ura?

V prvi vrsti se je dobro vprašati, zakaj uro pravzaprav potrebujete. Vsaka pametna ura ima funkcije, ki bi vam lahko prišle prav. Si želite spremljati svoj napredek pri športu? Vas zanima, kako kakovosten je vaš spanec? Bi radi na klice in sporočila preprosto odgovarjali kar z uro? Bi uro radi imeli preprosto zato, ker vam je všeč?

Ko si postavite vsa ta vprašanja, je izbira nekoliko lažja.

Med športnimi urami je najbolj priljubljena izbira nedvomno Garmin pametna ura. Znamka se ponaša z najrazličnejšimi modeli in funkcijami – z naprednejšimi modeli lahko spremljate celo globino med potapljanjem, višino med plezanjem, valovanje med deskanjem... Skratka, Garmin je odlična izbira za aktivne ljudi, ki živijo šport. Ima zelo natančne izračune in malo morje zanimivih funkcij, povezanih z aktivnim življenjem.

Pametna ura Samsung ima po drugi strani nekoliko manj funkcij, ima pa zato elegantnejši videz. Sicer še vedno ponuja funkcije za osnovne aktivnosti, kot so tek, hoja in določene vadbe, nima pa možnosti meritev pri bolj nevsakdanjih aktivnostih, kot sta potapljanje in deskanje. Samsung pametna ura je torej super izbira za vse, ki bi uro nosili vsak dan, hkrati pa so njihove aktivnosti več ali manj običajne.

Kot že omenjeno, so si ure med seboj različne in imajo tudi različne funkcije. Določene “osnovne funkcije” pa ima praktično vsaka ura:

  • Merilec srčnega utripa. Slednji omogoča natančen izračun, kako naporna je neka vadba za vas. Prav tako lahko mnoge ure s pomočjo merilca ocenijo, kako kakovosten je vaš spanec in kako stresni so vaši dnevi.
  • Senzor GPS. Tudi ta vam lahko pride prav predvsem med vadbo. Še posebej, če se na vadbo odpravite ven, lahko ura zazna, koliko kilometrov ste prehodili/pretekli in vam celo izriše opravljeno pot.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?

1.Povezljivost s telefonom

Preden se za uro odločite, preverite tudi, ali je povezljiva z vašim telefonom. Samo tako je lahko uporaba pametne ure res optimalna. S pomočjo ure lahko odgovarjate na sporočila in klice in se celo povežete z bančno kartico ter plačujete kar s svojim zapestjem.

Danes je večina pametnih ur povezljivih z večino mobilnih naprav, a so lahko funkcije pri določenih telefonih omejene. Dobro preverite, katera ura je najbolj kompatibilna z vašim telefonom. Pametna ura Samsung je denimo najbolj optimalna za telefone enake znamke.

2.Doba baterije

Še eno zelo pomembno vprašanje je, v kakšni meri boste uro uporabljali. Vam bo predstavljalo težavo, če jo boste morali vsak večer polniti? Razmislite, koliko časa v dnevu bi uro uporabljali in kako pogosto ste jo pripravljeni polniti. Na podlagi tega izberite pametno uro, katere baterija ima ustrezno življenjsko dobo za vas.

3.Cenovni rang

Cene pametnih ur so zelo različne in odvisne od funkcij, ki jih naprava ponuja. Že preden se odločite za nakup, razmislite, koliko ste za pametno uro pripravljeni odšteti. A imejte v mislih, da lahko kakovostno uro uporabljate zelo dolgo časa. Če imate to možnost, je morda na začetku smiselno odšteti nekoliko več, da dobite kakovostno uro, ki res ponuja vse, kar bi si želeli.

Vsekakor lahko pametna ura postane nepogrešljiv pripomoček v vsakodnevnem življenju. Pred nakupom najprej samo dobro razmislite, kakšne so vaše želje in na podlagi tega poiščite uro, ki bi bila najprimernejša za vas.

Vabimo vas, da si ponudbo pametnih ur ogledate v Hervisovi spletni trgovini, za dodatna vprašanja pa so vam naši strokovnjaki vedno na voljo v naših poslovalnicah. Prepričani smo, da lahko skupaj izberemo napravo, ki bo najboljša za vas.