Svila

Se recept za kožo brez gubic skriva v spanju?

Tea Dečman
10. 10. 2021, 21.15
Deli članek:

Vse si želimo biti lepe, s sijočo kožo in brez gubic do pozne starosti. Tako v želji po ohranitvi mladostnega videza posegamo po kremah, maskah, serumih, celo kirurških posegih.

Dreamstime
Koži, ki se med spanjem dotika svilenega vzglavnika, svila preprečuje nastanek zgodnjih gub.

Kaj pa, če je rešitev v resnici preprostejša kot obrazna joga, cenejša od dragih krem in predvsem manj boleča od kirurških posegov? Svilene prevleke so iz naravnega, okolju prijaznega materiala, saj ga pridobivajo iz sviloprejke. Tkanina vsebuje 18 aminokislin in naravni protein, kar ugodno vpliva na kožo obraza. Koži, ki se med spanjem dotika svilenega vzglavnika, svila preprečuje nastanek zgodnjih gub in suhost kože ter ohranja njeno elastičnost in zdravo barvo.

Prijazni do kože

Skrb, da se bo nočna krema za obraz vpila v blazino namesto v kožo na obrazu, je pri uporabi svilene prevleke odveč. Svilnato gladka tkanina bo celo pripomogla k hidraciji in visoki kakovosti prodiranja izdelka v pore. Celo nekateri dermatologi svetujejo svojim pacientom s težavami s kožo, da spijo na svilenih vzglavnikih.

Dreamstime
Svila je naravni regulator temperature, kar pomeni, da vas bo v hladnih zimskih dneh grela, poleti pa hladila.

Brez novih gubic

Svila je do naše kože na obrazu veliko bolj nežna, zato je zjutraj manj zaležanin, ki lahko povzročajo nastanek novih gubic.

Ključ do lepih las

Strokovnjaki ugotavljajo, da svila blagodejno učinkuje na lase. Ker so lasje čez noč na spolzki površini svilenega vzglavnika, se ga nikoli ne oprimejo, zato so zjutraj gladki, voljni in bleščeči. Svilene prevleke za vzglavnik so na dotik mehkejše in veliko bolj gladke kot bombažne, zato bodo lasje med spanjem lažje drseli po vzglavniku, s tem pa bo nastajalo manjše trenje. Kajti prav trenje med spanjem privede do poškodb lasnih mešičkov, lomljenja in razcepljenih lasnih konic, torej mehaničnih poškodb las. S svileno prevleko za vzglavnik preprečimo lomljenje, razcepljene konice, cukanje in naelektrene lase. Zbujanje s »sračjim gnezdom« na glavi bo prav tako postalo preteklost, saj svilena prevleka za vzglavnik preprečuje vozlanje las, poleg tega bodo vaši lasje videti bolj zdravi in sijoči.