Zanimivosti

Vsa SES-ova nakupovalna središča so ustrezno pripravljena na jutrišnji dan

Oglasno sporočilo
14. 9. 2021, 16.00
Posodobljeno: 15. 9. 2021, 11.03
Deli članek:

»Vsa SES-ova nakupovalna središča v Sloveniji so se kljub kratkemu roku ustrezno pripravila na jutrišnji dan. PCT pogoj obiskovalcev se bo skladno z navodili ministrstva preverjal na vhodih nakupovalnih središč. PCT pogoj bodo preverjale pooblaščene osebe. Ocenjujem, da bo ta ukrep pomenil za nas dodatne stroške v višini več kot 200.000 evrov mesečno,« je poudaril Toni Pugelj, direktor SES Slovenija. SES-ova nakupovalna središča v Sloveniji so: ALEJA, Citypark Ljubljana, Center Interpar Vič, Europark Maribor in Citycenter Celje.

Toni Pugelj je dejal, da bodo kot vedno upoštevali vsa določila in pravila, da omogočijo obiskovalcem kar se da varno nakupovanje. »Predvsem pa poudarjam, da bi morali za varno nakupovalno okolje skrbeti vsi v vseh dejavnostih in ne zgolj samo nakupovalna središča. V vseh naših nakupovalnih središčih vseskozi, od začetka epidemije, zagotavljamo varno nakupovalno okolje, saj smo na naše stroške organizirali in ves omogočali testiranje (nekaj časa tudi povsem brezplačno) in cepljenje proti Covid-19,« je dodal. Vsa SES-ova nakupovalna središča v Sloveniji imajo tudi certifikat za visoke higienske standarde s strani mednarodno dejavne ter vodilne nadzorne in inšpekcijske službe TÜV AUSTRIA.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Podjetje trenutno upravlja 30 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi ter nakupovalno ulico na Dunaju. V letu 2020 so bila nakupovalna središča v vseh državah vseskozi odprta, vendar pa je morala zaradi zaprtja države večina trgovin ostati zaprta več tednov oz. mesecev. Hitri komunikacijski kot tudi tehnično inovativni ukrepi SES-a v času pandemije COVID-19 so kljub temu omogočili varno nakupovanje in dobro obiskanost. V letu 2020 so najemniki v nakupovalnih središčih SES-a ustvarili 2,45 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria.