Zanimivosti

Jelinčičevo kraljestvo na Primorskem: Na obisku v vili, ki jo je Jelinčič iztrgal iz krempljev bivše soproge Monike

Oglasno sporočilo
13. 9. 2021, 09.02
Deli članek:

Med slovenskimi najbolj znanimi prestižnimi vilami najbolj izstopa moderno zasnovana vila z bazenom poslanca in predsednika SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega v koprski Žusterni. V vili preživlja vse proste dneve, po prodaji hiše v Ljubljani se bo v njej za stalno naselil.

Ob pogovoru na terasi njegove vile, od koder je izjemen, povsem odprt pogled na slovensko morje od koprskega pristanišča do Debelega rtiča, je Zmago Jelinčič dejal, da si ne želi več, da bi preživljal počitnice kje ob obali na tujem: »Zakaj bi hodil drugam, če lahko imam počitnice ob morju kar doma, od koder lahko opazujem, kako velike ladje povsem počasi plujejo v pristanišče.«

Jelinčiča smo v zadnjih mesecih večkrat povprašali, kdaj bo mogoč ogled bivalnih prostorov vile, vendar je vedno znova odvrnil, da še ni vse postorjeno, a obljubil, da bo to mogoče do poletja. Obljubo je izpolnil, in tako smo se ob nedavnem druženju z njim lahko ogledali in seznanili, kaj vse ponuja okoli 500 kvadratnih metrov velika in moderno zasnovana vila, narejena v tradicionalnem in hkrati v sodobnem istrsko-primorskem slogu.

Kako je potekalo sodelovanje z arhitektom, kdaj je začel snovati načrte o novem domu in kako je potekal nakup parcele na dražbi? Od kje denar za nakup parcele in izgradnjo vile?

Koliko v ločitvenem postopku od njega zahteva nekdanja žena Monika Zupanc in v kakšni višini je Jelinčičeva ponudba? Zakaj se bivša zakonca srečujeta kar na dveh sodiščih, v Ljubljani in Kopru? Kje bo končal Jelinčičev kip Josipa Broza Tita po prodaji vile v Ljubljani?

https://reporter.si/clanek/slovenija/jelincicevo-kraljestvo-na-primorskem-na-obisku-v-vili-ki-jo-je-jelincic-iztrgal-iz-krempljev-bivse-soproge-monike-904309

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24.