Zanimivosti

Projekt OIC Nasipi z novo podobo in spletno stranjo

Oglasno sporočilo
9. 9. 2021, 11.00
Posodobljeno: 9. 9. 2021, 11.07
Deli članek:

Po tem, ko so se v Občini Trbovlje lotili obsežnega projekta, infrastrukturne posodobitve obstoječe Obrtno industrijske cone Nasipi, je pred kratkim zaživela nova podoba projekta OIC Nasipi skupaj s spletno stranjo oic-nasipi.si.

OIC Nasipi
Trbovlje

Infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi bo potekala do naslednjega leta, v tem obdobju pa bodo vse novosti o izvedenih aktivnostih dostopne na spletni strani oic-nasipi.si.

Skupaj z novo grafično podobo bo tako obsežen projekt zaživel tudi na spletu. Na spletni strani so tako med drugim dostopni tudi podatki o financiranju projekta in njegovemu poslanstvu, natančno pa je opisana tudi predvidena ureditev infrastrukture OIC Nasipi

OIC Nasipi
Spletna stran OIC Nasipi

Z deli v OIC Nasipi je Občina Trbovlje na čelu z županjo Jasno Gabrič pričela v začetku meseca maja.

Ključnega pomena je vzpostavitev potrebne javne infrastrukture, ki jim bo omogočila postavitev novih oz. dograditev starih proizvodnih hal. Podjetja so izrazila potrebo po širitvi proizvodnje zaradi povečanega povpraševanja po njihovih proizvodih in možnosti povečane prodaje v prihodnjih letih.

V okviru operacije se bodo izboljšali pogoji za delovanje podjetij, povečala se bo urejenost delovnega okolja, izboljšal se bo potencial podjetja za internacionalizacijo v nadaljnjih fazah razvoja, povečalo se bo število novih delovnih mest, izboljšalo se bo poslovno okolje. Posledično bo ureditev OIC Nasipi vplivala tudi na izboljšanje zraka zaradi zmanjšanja dnevne mobilnosti občanov, ki bodo zaposleni v domačem okolju ter izboljšanje stanja voda zaradi izgradnje fekalne kanalizacije.

Podjetja bodo tako delovala v specializiranih, urejenih, gospodarskih conah, kar je tudi občinska vizija, ki je zapisana v občinskem prostorskem načrtu in skladna s smernicami prostorskega načrtovanja. Vse ostale informacije najdete na spletni strani oic-nasipi.si.

OIC Nasipi
Deležniki