Zanimivosti

Ko gredo stvari hudo narobe

Oglasno sporočilo
21. 9. 2021, 10.53
Posodobljeno: 21. 9. 2021, 10.54
Deli članek:

Ne glede na to, kako zelo se starši trudimo, da bi svoje otroke obvarovali pred vsem slabim, se nezgode še vedno dogajajo. Prav zato je dobro razmisliti o zavarovanju otroka in tako preprečiti še finančne posledice v že tako neprijetnih situacijah.

S celovitim Generali nezgodnim zavarovanjem otrok in mladine boste udarec po žepu ob izrednih dogodkih maksimalno omilili, obenem pa boste svojemu otroku zaradi številnih kritij omogočili tudi hitrejše okrevanje. Pri tem zavarovanju lahko izbirate med različnimi kombinacijami kritij in zavarovalnih vsot, pri odločitvi, katero izbrati, pa vam bo pomagal osebni skrbnik v zavarovalnici Generali. Nezgodno zavarovanje vašega otroka bo tako prilagojeno vašim željam in usklajeno z vašim življenjskim slogom.

Ob nesrečah s hujšimi posledicami je nezgodno zavarovanje nepogrešljivo

Kljub vsem previdnostnim ukrepom, preverjanju varnostne opreme in drugim preventivnim prijemom se nezgoda lahko vseeno pripeti. Najbolj srečni smo, če jo naš otrok odnese brez, ali pa z le nekaj praskami, ko pa so posledice nesreč težje, pa je to za celo družino ogromen čustven udarec. Še dodatno breme pa predstavljajo morebitni finančni vložki, ki jih otrok ali mladostnik potrebuje za okrevanje ali za prilagoditev življenjskih pogojev oziroma za zadovoljitev novonastalih potreb.

Prav temu je namenjeno Generali nezgodno zavarovanje otrok in mladine. Zavarujejo se lahko otroci, šolarji, dijaki in študenti do 26. leta starosti. Vaš otrok bo tako zavarovan vedno in povsod – doma, v vrtcu, v šoli, na fakulteti, na izletu, potovanju in med počitnicami. Zavarujejo se lahko tudi registrirani športniki do 15. leta za nezgode, ki se jim pripetijo na treningih in tekmah. Športniki, starejši od 15 let, si lahko zagotovijo popolno kritje z doplačilom za določene športe, naštete v pogojih zavarovanja.

V okviru zavarovanja so krite vse posledice nesreč, da se lahko zdravje čim prej povrne, hkrati pa zagotavlja hitro specialistično obravnavo pri zdravniku s takojšnjo diagnozo in načrtom zdravljenja zaradi nezgode.

Ko se nam pripeti nezgoda, je ključnega pomena hitro ukrepanje. V okviru nezgodnega zavarovanja otrok in mladine vam je zato na voljo tudi brezplačna telefonska številka asistenčnega centra 080 81 10, ki vam bo pomagal prijaviti nezgodo in organizirati hitro pomoč.

Generali nezgodno zavarovanje otrok in mladine vsebuje številna kritja

1. Trajna invalidnost

Kritje Trajna invalidnost je eno izmed pomembnejših kritij vsakega nezgodnega zavarovanja, saj se v primeru težje poškodbe življenje posamezniku in njegovi družini korenito spremeni. Stroški za prilagoditev življenja invalidni osebi zelo narastejo. V okviru nezgodnega zavarovanja za otroke in mladino pri Generaliju posebno pozornost namenjajo prav temu kritju. Če skupni odstotek invalidnosti znaša nad 50 %, priznajo štirikratni odstotek zneska za izračun zavarovalnine. Če skupni odstotek invalidnosti znaša 100 %, se izplača 250 % osnovne zavarovalne vsote za trajno invalidnost. Najvišje izplačilo ob 100 % trajni invalidnosti tako znaša 187.500,00 evrov.

2. Posebna pozornost je namenjena športnikom

Za športnike v primeru nezgod zavarovalnina ni znižana. Premija je za posameznika, starega najmanj 15 let, ki je registriran član športnega društva, sicer nekoliko višja, ni pa omejitve pri izplačilu zavarovalnine.

Da se lahko aktivni športniki kar najhitreje vrnejo na treninge in tekmovanja, so v pakete vključili kritji Specialistične storitve in diagnostične preiskave zaradi nezgode in Načrt zdravljenja zaradi nezgode.

Pri kritju Specialistične storitve in diagnostične preiskave zaradi nezgode omogočajo hitro organizacijo in plačilo stroškov storitev specialističnega pregleda, enostavnih diagnostičnih preiskav, enostavnih ambulant­nih posegov in diagnostičnih preiskav, ki so nadaljevanje specialistične obravnave in so v nekaterih primerih potrebne za postavitev diagnoze. Vse to v sodelovanju z vrhunskimi zdravniki na področju zdravljenja in rehabilitacije vseh poškodb.

S kritjem Načrt zdravljenja zaradi nezgode pri zavarovalnici Generali organizirajo in plačajo stroške storitev svetovanja pooblaščenega zdravnika zavarovalnice o nadaljnjem zdravljenju poškodbe zavarovanca, za katero je bila potrebna hospitalizacija za dosego optimalnega poteka zdravljenja in rehabilitacije.

3. Dnevno nadomestilo zaradi nezgode

Izplačilo zagotavljajo tudi v primeru, če ima zavarovanec imobilizirane ude, šive ali mora na prevezovanje v zdravstveni dom, pa ob tem ni odsoten iz vrtca, šole ali fakultete. Dnevno nadomestilo izplačajo do 230 dni po posameznem zavarovalnem primeru, ob tem pa kritje velja tudi v času počitnic.

4. Zlomi, izpahi in opekline zaradi nezgode

Izplačilo dogovorjene zavarovalnine ali njenega dela dobite še v času zdravljenja.

5. Operacija zaradi nezgode

Izplačilo prejmete, ko je zaradi nezgode opravljena ena ali več operacij. Zavarovalno kritje se nanaša na več kot 400 različnih vrst operacij. 

6. Mesečno nadomestilo zaradi nezgode

Pri 50 % ali višji invalidnosti zaradi nezgode prejmete nezgodno rento  36 zaporednih mesecev.

7. Dnevno nadomestilo za zdravljenje v bolnišnici zaradi nezgode

Izplača se dogovorjeno nadomestilo za čas zdravljenja zavarovanca v bolnišnici zaradi nezgode do 365 nočitev po posameznem zavarovalnem primeru.

8. Dnevno nadomestilo za zdravljenje v zdravilišču zaradi nezgode

Dogovorjeno nadomestilo vam pripada od prvega do zadnjega dne bivanja v zdravilišču, vendar za največ trideset dni za posamezen zavarovalni primer.

Zakaj izbrati Generali nezgodno zavarovanje otrok in mladine?

V okviru zavarovanja se lahko zavarujejo osebe do 26. leta starosti, ki niso v delovnem razmerju. Zavarovanje traja do preklica oziroma najkasneje do poteka zavarovalnega leta, v katerem oseba dopolni 27 let. Zavarovanje zagotavlja 24-urno kritje, otrok pa bo zavarovan ne glede na to, kje in kdaj se pripeti nesreča. Zavarovanje prav tako ni vezano na šolsko oz. študijsko leto ali vpis v vrtec.

V nasprotju z drugimi zavarovalnicami v okviru zavarovanja pri Generali zavarovalnici otroke in mladino obravnavajo enako in premije ne višajo po starosti zavarovanca.

Pri sklenitvi zavarovanja nudimo različne popuste, ki se med seboj izključujejo. Mogoči so naslednji popusti:

  • 20 % za velike družine (hkrati zavarujete 3 ali več otrok),
  • 10 % popusta za spletno sklenitev,
  • 20 % popust za starše, ki imajo pri zavarovalnici Generali sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Način plačila premije je izbiren - letni, mesečni ali kvartalen.

Da bodo vsakodnevne šolske poti varne

Razposajeni otroci in mladostniki so se vrnili s počitnic v novo šolsko leto. Mnogi otroci se odpravijo sami v šolo in samostojna pot je za njih razburljiv in pomemben mejnik na poti do odraslosti. S primerno prometno vzgojo in zgledom pomagajmo otrokom, da bodo v prometu varni. Oglejte si priročnik z 10 vedno varnimi pravili, ki vam bodo pomagala, da svojega šolarja pripravite na samostojno pot v prometu. Priročnik je nastal v okviru projekta zavarovalnice Generali in partnerjev Varno ima vedno prav, s katerim so na slovenske ceste narisali inovativne 3D zebre, ki pritegnejo pozornost in voznike spodbudijo, da upočasnijo.