Prvi pametni pasji dom, kjer bodo psi lahko počakali na svoje lastnike med nakupovanjem, je od sedaj na voljo tudi v Sloveniji. Slovenci veljamo za velike ljubitelje domačih živali, predvsem pa svoje ljubljenčke vedno radi vzamemo s seboj kamorkoli gremo. V Cityparku so poskrbeli, da bodo pasji ljubljenčki na svoje gospodarje lahko počakali v klimatiziranem ali ogrevanem, predvsem pa varnem in higieničnem objektu. Pasja vila je tudi pametna uta, saj se upravlja preko aplikacije Den4Dogs. 

»V Cityparku kot največjem nakupovalnem središču smo ponosni, da smo kot prvi v Evropi odprli pametno pasjo uto. S tem bodo naši obiskovalci svoje psičke lahko brezskrbno pustili v klimatiziranem in sodobnem pasjem domu,« je ob otvoritvi Pasje vile povedala vodja marketinga Cityparka Maja Vidmar.

Vodja marketinga Cityparka Maja Vidmar je vesela, da so prvo Pasjo vilo odprli ravno v Cityparku

»Veseli smo, da je nakupovalno središče Citypark prepoznalo prednosti naše Pasje vile za lastnike psov. Velikokrat namreč ljudje pred trgovinami puščajo pse nenadzorovane, zato jih je strah. Naša pametna pasja uta reši ta problem, saj psu omogoča varno zavetje,« je poudaril Aleš Obretan, lastnik Pasje vile in vodja projekta za Slovenijo in regijo Balkan.

Aleš Obretan, lastnik Pasje vile in Maja Vidmar, vodja marketinga Citypark
revija zvezde
citypark

Na današnji otvoritvi je vaditelj in vodnik reševalnih psov David Pogačnik iz podjetja Canispoint še dejal, da je treba psa, preden ga pustimo v Pasji vili, najprej navaditi na novo okolje. Priporočil je uporabo pasjih priboljškov, kosti za glodanje in igračo ali odejo, ki je psu domača. Poskrbel je tudi za demonstracijo uporabe pametne pasje ute v Cityparku.