Finančno pomoč lahko posamezniki od 3. junija do 9. oktobra 2021 prispevajo z nakazili na TRR: SI56 6100 0000 3512 232, sklic SI12 1724511900002, namen: 'Poštar Pavli polni šolske torbe', ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919 s ključno besedo SOLA, s čimer prispevajo 1 EUR, ali s ključno besedo SOLA5, s čimer prispevajo 5 EUR. Tisti, ki se bodo odločili za materialne prispevke, lahko kupijo šolske potrebščine tudi v poslovalnicah Pošte Slovenije, kjer jih hkrati oddajo. Zbiranje šolskih potrebščin bo zaključeno 6. avgusta 2021. Zbrane šolske potrebščine bodo na Zvezi prijateljev mladine Slovenije razdelili otrokom do začetka novega šolskega leta.

»Veseli nas, da je to že deveto poletje, ko skupaj s Pošto Slovenije izvajamo akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe. Vsako leto šolske potrebščine razdelimo preko naših članic/društev, ki se k akciji prijavijo glede na potrebe v njihovem okolju. Na akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe je vedno večji odziv, kar nas zelo veseli, a žal se povečuje tudi število otrok prejemnikov, zato vabim vse, da na poštnih poslovalnicah kupijo šolske potrebščine in jih oddajo v za to namenjene košare. Avgusta bodo potrebščine že v pravih rokah, ko se otroci in mladostniki veselijo novih začetkov,« pove Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

Lansko leto je Pošta Slovenije v akciji Poštar Pavli polni šolske torbe s pomočjo dobrih ljudi zbrala več kot 32.500 kosov šolskih potrebščin in 11.000 EUR finančne pomoči.