Zanimivosti

Kap zaradi intenzivne masturbacije

R.T.
23. 7. 2021, 12.25
Posodobljeno: 23. 7. 2021, 12.29
Deli članek:

51-letni Japonec je prakticiral zahteven hobi. Večkrat na dan je masturbiral. Lani pa se mu je pri tej rekreaciji zalomilo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

 Tik po ejakulaciji ga je močno zbodlo v glavi, obšla ga je slabost, moral je bruhati. Nenavadna simptomatika po samozadovoljevanju ga je zaskrbela. O svoji izkušnji je poročal zdravnikom v bolnišnici v Nagoji. Po pregledu so ugotovili, da ima nizek pritisk in da je zmeden – dva indica možganske kapi. CT glave je pokazal, da je prestal subarahnoidno krvavitev (hemoragična kap) – krvavitev iz možganskih arterij v prostoru med dvema možganskima ovojnicama, ki jo je povzročila razpočena možganska anevrizma.

Možak je ostal dva tedna v bolnišnici in povsem okreval. Japonski mediji ne poročajo, ali je zmanjšal intenziteto svojega najljubšega hobija.

Do podobne krvavitve možganskih arterij pride večinoma zaradi poškodb glave, udarcev. V redkejših primerih so lahko sprožilec naporne fizične dejavnosti, med katere lahko spada tudi spolna aktivnost, če se akter res zelo močno napreza, zlasti takrat, ko si pri tem pomaga z viagro ali kokainom.