festival

FOTO: Pivo in cvetje je bilo letos izjemno in drugačno

Nejc Simšič
20. 7. 2021, 21.30
Deli članek:

Pred dnevi se je končala že 56. izdaja festivala Pivo in cvetje v Laškem, ki se je po letu dni premora kot eden prvih festivalov vrnil na sceno in s seboj nosi več kot polstoletno tradicijo največjega glasbenega in turističnega dogodka v Sloveniji.

Mediaspeed
Nastopajoče zvezde: Alya, Omar Naber in Irena Yebuah Tiran.

Letošnji festival Pivo in cvetje je bil v prid varovanju javnega zdravja osredotočen le na dva dneva, kljub temu pa je festivalsko doživetje tudi letos pritisnilo nepozaben pečat.

Obiskovalci so kot vedno dobili servirane raznolike vsebine za vse generacije, programsko pa je bil tokrat ta žanrsko najbolj odprt glasbeni dogodek pri nas zasnovan drugače od prejšnjih izvedb. V dveh dnevih se je na enem odru zvrstilo šest koncertov, od Šank Rocka do pevke Alye.

Mediaspeed
Priljubljeni raper Nipke je povzročil pravo evforijo v Laškem.

Letošnji program je bil v celoti akustičen, v živo pa so ga z ležalnikov videli le tisti, ki so v Laško prišli peš. Poleg mažoretk, cvetja in vsega, kar je povezano s festivalom, so največ pozornosti pritegnili prav slovenski glasbeniki, ki so postregli z zares odličnimi koncerti. »Aaaa, bilo je res noro spet stati na odru, in to v Laškem, ki je vedno znova odlična publika! Jaz sem res uživala in energija na odru je bila nepopisna,« je povedala pevka Alya.

Mediaspeed
Dobre volje nista skrivala rokerja Pero Lovšin in Grega Skočir.

Nad letošnjo izvedbo festivala je bil več kot navdušen tudi Urban Centa, programski direktor: »V izjemnih okoliščinah smo v izjemno kratkem času izvedli izjemen festival. Prav nič, kar smo naredili, ni bilo podobno prejšnjim letom. Vse je bilo izjemno. Za 57. izvedbo najbolj priljubljenega festivala že pripravljamo pester program, ki bo polepšal Laško in ustvaril nepozabne spomine vsem obiskovalcem. To pomeni, da za leto 2022 obljubljamo festival, ki ga boste lahko opisovali z novimi presežniki.«